0 comentaris
11:59
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
A partir dels 50 anys el risc de fractura osteoporòtica és del 40% en dones i del 13% en homes
  
L'osteoporosi s'ha convertit en les últimes dècades en una de les malalties que estan motivant un major interès al camp de la medicina preventiva, per la seva transcendència tant a nivell clínic com socioeconòmic.
L'osteoporosi ha passat de ser considerada com un procés fisiològic a una malaltia clarament relacionada amb una sèrie d'alteracions del metabolisme ossi. Actualment està definida com la pèrdua progressiva de massa òssia i el deteriorament de la qualitat de l'os, la qual cosa comporta a l'aprimament de l'estructura d'aquest, augmentant la seva fragilitat.

Ja que la fractura osteoporòtica és la manifestació clínica més evident de l'existència d'osteoporosi, s'ha d'intentar el diagnòstic primerenc de la pèrdua de massa òssia abans que es produeixi la fractura. Actualment la densiometría òssia és la tècnica més utilitzada per determinar la massa òssia, disposant-se de tractaments antiresortivos per a la prevenció i tractament així com fàrmacs formadors de massa òssia.

Les fractures per fragilitat causen un enorme impacte sociosanitari i són la conseqüència clínica més important de l'osteoporosi. Després dels 50 anys d'edat, el risc de patir fractura osteoporòtica és del 40% en dones i del 13% en homes. En el cas concret de la fractura de maluc, aquesta provoca una mortalitat pròxima al 30% en el primer any i més de la meitat els que sobreviuen a la mateixa presenten algun grau d'incapacitat més o menys important.

A causa de la transcendència, tant a nivell clínic com socioeconòmic, l'osteoporosi s'ha convertit en les últimes dècades en una de les malalties que estan motivant un major interès al camp de la medicina preventiva.

Des de l'Atenció Primària de Salut, i basant-se en els principis que la regeixen, l'actuació més efectiva ha de desenvolupar-se des de la prevenció primària i per a això es disposa d'unes mesures generals aplicables a totes les malalties cròniques. Aquestes activitats preventives de tipus general poden representar un gran canvi, ja que només modificant determinats comportaments en els estils de vida, s'influeix de manera decisiva en l'aparició de la malaltia.
Redacció TT - 09/01/2009 - 11:59h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.