La CGT es tanca a l’antiga Facultat de Lletres per reclamar un nou local
  
Fotografia de TotTarragona
Fotografia de TotTarragona
Fotografia de TotTarragona
Fotografia de TotTarragona
Fotografia de TotTarragona
Una trentena d’afiliats de la Confederació General del Treball (CGT) ha ocupat, aquest dijous al matí, la primera planta de l’antiga Facultat de Lletres de la URV, situada a la Plaça Imperial Tarraco, per tal de reclamar al consistori tarragoní la concessió d’un nou local “ample i digne”, on l’associació sindical pugui prestar els serveis necessaris a la ciutadania i acollir als seus afiliats.

El sindicat ha decidit emprendre aquesta iniciativa, després de concertar una entrevista amb l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros -que mai es va arribar a produir- i de reunir-se, en diferents ocasions, amb els consellers Lola Herrera i Manuel López Pasca, on –segons Andrés Luque, Secretari General de CGT a Tarragona, Herrera va oferir-los la possibilitat d’instal•lar-se a l’antiga Facultat de Lletres, atès que hi havia molts metres, actualment, inutilitzats. Tanmateix, tal i com ha informat l’organització sindical, sembla ser que, a hores d’ara, la consellera es desentén del seu compromís.

“L’objectiu de la CGT és lligar aquesta concentració amb el marc de la lluita del proper dia 1 de maig, i manifestar-se en contra de les retallades sanitàries”. Ha explicat el Secretari General.

Amb aquesta acció reivindicativa, el sindicat vol posar de relleu la discriminació que pateixen. I malgrat que és conscient que el consistori no té cap mena d’obligació de oferir-los un local, sí esperen arribar a una entesa, després de la mobilització, i posterior ocupació, “donat que té una obligació ètica per haver faltat a la seva paraula” . “Mentre l’Ajuntament facilita locals a les diferents associacions socials de la ciutat: com castellers, dansaires, puntaires, etc, a nosaltres ens dóna l’esquena”, ha assegurat Luque.

Per la seva banda, Ángel Rodríguez, responsable de l’ Associació Sindical, no entén perquè CGT, essent la tercera força sindical a Tarragona – amb 180 delegats i 1.200 afiliats-, i la principal en el sector sanitari: Hospital Joan XXIII i Santa Tecla, i l’administració pública; la mateixa Comissió Sindical de Patrimoni Històric- responsable de repartir el patrimoni sindical acumulat, li nega la cessió dels béns que li corresponen.

“L’única explicació rau en què com aquesta Comissió està formada pel Govern, la Patronal – que no sé ben bé què hi pinta- CCOO i UGT; es reparteixen el patrimoni com el hi convé. Ja estic d’acord que CCOO i UGT tinguin un major percentatge, perquè són majoritàries, però en cap cas que no es discriminin ni a nosaltres ni a cap altre sindicat minoritari”, ha dit Rodríguez.

I afegeix: “S’hauria de reestructurar la Comissió, perquè és impossible que Patronal i sindicats estiguin junts. Són dues figures antagòniques".

La CGT ja ha recorregut a Madrid aquest cas discriminatori, i està disposada a seguir apel•lant cada judici que perdi. De fet, el seu responsable declara que continuaran defensant el que és seu amb urpes i dents, i lluitaran per aconseguir un patrimoni sindical per a tots.

Segons les últimes informacions de la CGT, durant la concentració, els membres de l’associació sindical, han rebut la visita del tinent d’alcalde Carles Castillo, acompanyat de les autoritats policials, per informar-los que intentaria, per tots els mitjans possibles, pactar avui mateix una reunió amb l’alcalde Ballesteros. L’única condició que ha “imposat” Castillo ha estat que desallotgessin la zona. Tanmateix, el sindicat, en massa, ha respòs que no abandonaria les instal•lacions fins que no se’ls hi entregués una acta per escrit, degudament signada, que recollís aquesta “promesa”.
Christel Torres - 28/04/2011 - 13:18h
Tienen razón
30/04/2011
11:02
Si existe patrimonio sindical ha de ser para todos y no solo para dos. UGT Y CCOO CUENTAN con edificios que semblan ministerios.CGT es una escision de la CNT le corresponde patrimonio con mayor razon a que a CCOO o CEPTA
albert
28/04/2011
18:57
Tot a llogar, quina barra.

La gent passant-les putes cada mes per pagar hipoteques i lloguers i aquests a okupar. Quins collons. Tan ells com tots els sindicats i organitzacions.
Pep
28/04/2011
18:26
ho juguem tots o estripem la baralla! doncs que facin fora a CCOO, UGT i la CEPTA de la Rambla, que aquests si que no paguen res. la CGT sempre ha pagat el seu lloguer. I ja de pas, com l'edifici de la rambla ocupat pels de CCOO quedarà lliure, hi poden posar l'OMAC. ja que el local actual és de lloguer, i sospitosament el propietari és de CIU... i bona morterada que cobra. l'ajuntament paga lloguer per estar a la rambla quan té edificis en propietat: el del costat d'hisenda (antic sindicato vertical), el banco ejpaña, i l'antiga facultat de lletres...
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.