Després de tres anys, tornen les subvencions per obres de rehabilitació dels edificis
  
L’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha anunciat que hi haurà de nou ajudes per a la reahabilitació dels edificis d'habitatges.

L’administració ja ho ha comunicat als col•lectius professionals implicats i entre ells al Col•legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Tarragona, el COAATT.

El proper dia 1 de setembre s’obrirà la convocatòria per a tots els propietaris interessats en aconseguir alguna de les subvencions que seran sempre per al finançament de les obres de rehabilitació dels elements comuns dels edificis d’habitatges destinades a la seva conservació i també per a la millora de la qualitat i sostenibilitat o per dur a terme accions vinculades a l’accessibilitat. A les ajudes hi poden accedir tant les comunitats de propietaris com els propietaris únics d’edificis d’habitatges. Aquesta primera convocatòria finalitzarà el 15 d’octubre i cal destacar que no tindrà concurrència competitiva de manera que totes les propostes presentades tindran la seva corresponent subvenció.

Un fet important a destacar és que només podran concórrer a aquesta convocatòria aquells edificis d’habitatges que tinguin una antiguitat anterior a l’any 1981 i que hagin passat la Inspecció Tècnica d’Edificis (ITE), disposi del certificat d’eficiència energètica i de l’informe de les condicions d’accessibilitat que caldrà complimentar a través d’un formulari previ a la presentació de la petició de la subvenció.

Per aquest motiu, el Col•legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Tarragona posa a disposició dels propietaris dels edificis d’habitatges i de les comunitats la seva experiència i als seus professionals. Els aparelladors, com a tècnics de capçalera, són la figura indicada per ajudar a assessorar en la tramitació de la documentació, realitzar la ITE i la certificació als edificis que encara no la tinguin i dur a terme qualsevol de les intervencions i actuacions que es sol•licitin en la petició de subvenció. Per aconseguir més informació de les ajudes i dels serveis del COAATT és imprescindible visitar la web www.apatgn.org

Un cop concedida la subvenció, les obres hauran de començar en un termini màxim de sis mesos i duraran, com a molt, setze mesos. La quantia màxima de les ajudes serà del 35 per cent del total de l’actuació tot i que en casos d’obres per a la millora de l’accessibilitat, la subvenció podrà arribar al 50 per cent.
Redacció TT - 11/08/2014 - 11:46h
Toni
11/08/2014
22:51
Els requisits de accesibilitat i certficat de eficiencia energética entenc que limiten molt les opcions d'edificis d ela Part Alta. Una llàstima.
vinga somhi
11/08/2014
14:51
au senyor R.Font aprofiti ara ja pot fer el que vulgui mitjançant les subvencions hotel is comming...
afectat
11/08/2014
12:45
Interessant.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.