El veïnat de l’Oliva denuncia el fort increment d’edificabilitat que preveu el POUM a la zona
  
L’Associació de Veïns de l’Oliva, han presentat un total de vuit al•legacions a la revisió del nou POUM aprovat de forma inicial per l’Ajuntament de Tarragona al novembre del passat any, en les que demana principalment que es redueixi el nivell d’edificació previst, que en principi és de 850 nous habitatges.

Segons el portaveu del veïnat de l’Oliva, Francesc Inglada, l’ordenació urbanística del sòl que preveu el POUM, “comporta una augment de densitat i d’edificabilitat a la zona, la sotmet a nous fluxos, altera la configuració urbanística i destrueix un paisatge que és un actiu a la ciutat de Tarragona”. En alguns punts de la zona, l’augment de l’edificabilitat és del 50% respecte l’anterior revisió del POUM de l’any 1995.

El POUM també preveu l’eixamplament de camins, que passaran a tenir entre 8 i 10 metres, mesura que pot afectar, segons els veïns, a diverses cases existents, ja que uns 10 o 20 habitatges quedarien “tocats” parcialment. Tot i això, aquesta preocupació ha estat transmesa pels veïns al tinent d’alcalde d’Urbanisme, Xavier Tarrés, en diverses ocasions i aquest sempre els ha assegurat que “cap casa es ‘tocarà’ ja que el traçat és només un dibuix que es pot modificar”.

Per la seva banda, els 100 veïns que conformen aquesta urbanització també lamenten que no es construeixin més zones verdes i equipaments a la zona.

Malgrat tot, Inglada s’ha mostrat satisfet perquè el Pla d’Ordenació Urbanística inclou 10 Béns a protegir situats a la zona, sis més dels que es van recollir al POUM del maig del 2007. En aquest cas s’han inclòs els enterraments romans de Mas Mallol, la Mina de l’Arquebisbe o el Dipòsit romà de l’Oliva.

Els veïns demanaran una reunió amb el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Xaiver Tarrés i amb la consellera de Medi Ambient, Carme Crespo, per fer-lis arribar les seves demandes. En cas que el diàleg no prosperi parlaran també amb l’Alcalde de la ciutat.
Pili Domínguez - 08/04/2009 - 18:49h
NOYAKKI MATURI
13/04/2009
18:54
Sembla projectat per la mateixa mena de cervellets que han fitxat els de la Candidatura Tarragona 2017, que s'ho volen carregar tot. Que no tenim gestor vàlids en aquesta ciutat? Que no són capaços de fer-ne una a dretes? Senyor, senyor, quina creu.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat