L'Ajuntament invertirà 55.000 euros en arranjar les escales mecàniques de la Plaça dels Carros
  
L’Ajuntament de Tarragona iniciarà la tercera setmana de maig la reparació de les escales mecàniques de la Plaça dels Carros. El consistori invertirà 55.000 euros en arranjar les escales amb l’objectiu de solucionar la majoria dels problemes que actualment es produeixen en aquest punt de la Part Baixa. Es tracta d’implantar un sistema que, sense necessitat de canviar les escales, aconseguirem minimitzar els problemes que tenen actualment”, explica el conseller d’Espais Públics, José Luis Martín.

L’equip de govern ja fa temps que està treballant en buscar una solució. Fins i tot es va encarregar una auditoria per determinar les causes i, amb les conclusions, s’ha aplicat la millor solució per resoldre aquest tema.

Les escales mecàniques de la Plaça dels Carros va ser un projecte llargament reivindicat per l’Ajuntament i pels veïns, ja que va significar la construcció d’un pas soterrat per als vianants. “La major part de les vegades que les escales mecàniques estan aturades és perquè alguna persona acciona el botó per parar les escales o perquè algú puja amb una bicicleta i el sistema detecta alguna anomalia, per la qual cosa deté d’immediat el seu funcionament”, explica el conseller José Luis Martín. L’altre punt negre és l’ascensor. “Ens han trencat la botonera, els vidres, hi ha destrosses constants”, afegeix Martín. La solució que s’aplicarà consisteix en reparar els desperfectes i instal•lar una càmera de videovigilància anti vandàlica.

L’altre inconvenient que presenten les escales és que es deterioren més ràpidament pel fet d’estar al costat del mar per la salinitat i la humitat. La solució passa per contractar els serveis d’una empresa que tingui un sistema de videovigilància interna que permeti que cada cop que s’aturin, el centre operatiu de l’empresa ho detecta i visualitza el problema i, al moment, les torna a posar en funcionament si no és que hi ha una avaria o problema important.

“Actualment, a les escales de la Plaça dels Carros si algú no avisa que estan parades no es posen en marxa. En definitiva, -conclou Martín- es monotoritzaran les escales amb el sistema de les altres que tenim a la ciutat i així s’evitaran els problemes de parada continuada, sempre que els motius no siguin mecànics. La millora està assegurada”. Amb això se solventaran gran part de les incidències actuals.

Per últim, el sistema de videovigilància que actualment s’està instal•lant a la Part Baixa i que estarà llest al maig permet reforçar amb més càmeres aquest punt.
Redacció TT - 21/04/2016 - 21:31h
NOYAKKI MATURI
24/04/2016
18:18
Gràcies a que són molts els usuaris de l'Escola d'Idiomes, el servei de manteniment hi està una mica més, a sobre, però no el què convindria; també hi ha penyes de brètols que es dediquen a trencar, desfer, embrutar, pintar, ratllar i esbotzar tot el què poden.
I això que hi tenen instal·lades cámeres a cada un dels tres trams!
Malgrat això, també estan brutes i el percentatge de dies que no funcionen alguns trams (o tots tres) é molt alt.
L'ínica solució que hi veig (en instal·lacions com aquestes) és VIGILÀNCIA, i quan s'escaigui, càstig. Hi han molts indrets de la ciutat als quals es podrien enviar aquesta colla de brètols inadaptats a fer treballs per a la comunitat.
NOYAKKI MATURI
24/04/2016
18:10
Ja vaig dir (i esciure) quan es va aprovar el pla, que aquesta solució seria un cau de problemes, molt pel damunt de les solucions que poguessin aportar les fotudes escales amb el seu pas soterrat.
Ni és bona solució ni és el lloc adient per a fer una obra d'aquest tipus.
Les famoses 100 escales (d'obra) van ser substituïdes per unes de mecàniques, i tot i ocupar una zona menys conflictiva i donar un servei més real i pràctic que no pas decoratiu i ser transitades per persones amb bastant més de seny que no pas les de la pl. dels Carros, també porten problemes; cada dos per tres, les trobes aturades. Gràcies a que són molts els usuaris de l'Escola d'Idiomes, el servei de manteniment...
New Xavi TGN
22/04/2016
23:54
Ostia, qui és el malparit que ha apropat el mar a la pl. dels Carros????? BRÈTOL, VÁNDALOOOOO!!!!!!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat