La CUP fa costat als veïns de les antigues parcel.les Iborra en les seves reivindicacions
  
Els veïns i veïnes de les antigues parcel•les Iborra 148, el veïnat de les casetes de planta baixa al costat del Nàstic o, més concretament, les afectades i afectats pel PMU13B Turó de la Budallera han fet una roda de premsa avui, dijous 19 de juny, a la Sala d’Actes de l’Ajuntament de Tarragona per explicar la seva situació després que l’11 de desembre de 2014 es constituís una junta de compensació per tirar endavant un projecte urbanístic on ells viuen i tinguin pendent l’amenaça de fer-los fora de casa per construir-ne unes altres cases.

Segons Albert Martínez, veí de al zona, “mentre amb Xavier Tarrés i Carles Castillo hi va haver, com a mínim, voluntat de solució, ara no és així”, “Ballesteros ens va arribar a prometre que ens posaria a no més de cent metres d’on vivíem i que posaria els tècnics municipals a solucionar el problema.” No veuen de la mateixa manera l’arribada del regidor Josep Maria Milà al capdavant de la Regidoria d’Urbanisme, ja que segons ells “Milà no ha tingut cap mena de consideració per les persones que es quedaran sense casa i ni ens rep (li hem demanat reunions, per exemple el 18 de maig) i ni ens fa cas, però nosaltres amb qui volem parlar és amb l’alcalde Ballesteros que és qui ho ha d’arreglar”. En el mateix sentit, ha demanat als periodistes que investiguin quin és el despatx d’arquitectes que ha fet el projecte per a la zona, ja que creiem que “es diu Milà o alguna cosa així però jo no sé si és ell o son cosí”.

Davant el desenvolupament d’aquest pla que suposaria enderrocar les seves cases, els veïns i veïnes demanen quedar-se a casa seva, tal com ha explicat el veí Marcelino Porto Nuet, qui ha afirmat que “vivim a casa nostra i no volem marxar, no volen anar a un pis social, perquè les cases les vam fer naltros i no es pot entendre que visquem en un país que fa fora de casa seva la gent per fer pisos per a rics.” Segons aquest veí, ells es volen quedar a les cases i que els constructors construeixin però no damunt de casa seva “perquè hi ha prou espai per fer-ho”.

Els veïns i veïnes han demanat reiteradament que les promeses de l’Ajuntament se’ls facin arribar per escrit i desconfien de la reunió que dilluns de la setmana que ve ha convocat el regidor Milà amb només algunes de les persones que viuen a la zona i d’una en una, ja que segons Nuet “no ens ha cridat a tots sinó només a les més iaies”.

La veïna Maria José Galiano ha relatat com els seus pares van construir casa seva quan tornaven de treballar, que tenen totes els escriptures en regla i els impostos pagats i com el seu pare ha vist agreujada la malaltia neurodegenerativa que té com a conseqüència de la pressió que suposa voler fer-lo fora d’una casa on fa cinquanta anys que viu amb la seva dona. Alhora, ha expressat el seu estat d’ànim de tristesa i ràbia davant un Ajuntament “que no ajuda els treballadors, perquè som treballadors, sinó només els constructors”. Alhora, Galiano ha afegit que quan els seus pares van fer casa seva “allò no valia res i per això, com que érem pobres, van poder fer-les, però ara es veu que allò val molt i els pobres no hi han de viure”.

La veïna Teresina Olivé ventura, de 85 anys d’edat, ha parlat amb la veu entretallada per l’emoció de dir que “som pobres però ho tenim tot molt arreglat, ens hi hem deixat la vida i ara que cobrem 400 euros ens volen fotre al carrer per fer pisos per als rics”. Altres veïnes no han pogut parlar per la tristesa que els envaïa.
Els veïns i veïnes han convidat els periodistes presents a la roda de premsa a anar a veure com viuen i a conèixer les seves cases i la seva vida perquè “no fem mal a ningú” per tal que tothom entengui el drama que estan vivint.

Des del Grup Municipal de la CUP de Tarragona, es dóna total suport a les reivindicacions dels veïns i veïnes que viuen en aquesta zona, alhora que es denuncia la gentrificació i expulsió de persones pobres i d’edat avançada que suposa el PMU13B Turó de la Budallera. Segons el regidor Jordi Martí Font, “el dret a la ciutat ha d’estar per damunt del dret a enriquir-se amb la construcció, el dret a tenir casa és un dret bàsic i més en aquest cas en què aquestes persones ja en tenen”. Alhora, Laia Estrada ha afirmat que “Tarragona és la ciutat de totes i tots els tarragonins, no només dels rics, i no pot ser que als pobres se’ls enderroqui la casa per construir cases per a rics”.
Redacció TT - 09/06/2016 - 14:35h
lloreto/llorito
10/06/2016
11:05
Podria ser que el nom de LLorito, Lloret en català i Loreto en italià (bosc de llorer), vingués de Lloreto. Tenint en compte que la parla del Camp de TGN canvia alguna vocal del català estàndar: mànic, minjar, màniga, ginoll, sinyor... lloreto pasés a pronunciar-se llorito (bosc de llorer)
JRK
09/06/2016
21:45
Esto del nepotismo "amiguil" en esta ciudad se tiene que acabar de una puñetera vez!!! Es repugnante i fascista...
Yo ya pongo mi granito de arena!
Dónde está el restoooo???
El lorito
09/06/2016
21:10
Ballesteros no es de fiar. Donde dice digo, dice diego. A los vecinos del llorito nos prometio, y prometio y nos dijo y luego todo fueron mentiras con el agravante q fue incapaz de reunirmos y decirnos q lo prometido era imposible o dar la cara. Es posible q fuera a misa y se confesara de sus pecados, eso lo desconozco.
De cualquier manera ni Tarres, ni Castillo ni Ballesteros mandan nada.
Quizas el sr.Sabate le puede preguntar al su amigo Josep Lluis.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat