La CUP considera el Pla de 'La Budallera' com una nova agressió al territori
  
Des de la Candidatura d’Unitat Popular s’han presentat al•legacions al Pla Parcial Urbanístic 24, la Budallera, un projecte que, un cop desplegat, promourà edificacions molt agressives amb el territori, que se’n veurà afectat, i que comportarà la destrucció massiva de la massa forestal que envolta la ciutat de Tarragona, contravenint el principi de desenvolupament urbanístic sostenible.

La CUP també ha volgut manifestar la seva disconformitat amb el desenvolupament urbanístic que es preveu a l’aprovació inicial del PPU24 amb la presentació de les corresponents al•legacions. Aquest pla, conegut amb el nom del “La Budallera” per l’indret que es veu majoritàriament afectat, a més de part de la platja Llarga, de promoció privada, fou aprovat inicialment per la Junta de Govern Local, en la sessió ordinària de data 22 de setembre de 2016, i sotmès a informació pública amb la publicació al BOPT núm. 200, de 20 d’octubre de 2016 de l’acord. En primer lloc, la CUP critica la manca de procés participatiu real a l’hora d’elaborar aquest desenvolupament. Mostra d’això és la presentació també d’altres al•legacions per part de diversos sectors veïnals i polítics disconformes amb el pla, tot plegat, conseqüència del greu dèficit de consens que genera aquest projecte urbanístic.

El nostre posicionament té per objecte tant oposar-nos, denunciar i impugnar el procediment seguit per aprovar-lo, com impugnar el contingut material i les concretes determinacions i paràmetres urbanístics de l’ordenació aprovada. El PPU24 és totalment contrari a un desenvolupament urbanístic sostenible, respectuós amb el territori i amb l’avaluació real des d’una perspectiva global del municipi. Lamentem profundament una nova agressió al territori tarragoní, que es veurà greument afectat per la destrucció indiscriminada d’una important massa forestal que conforma un pulmó verd al llevant del terme municipal i que podria donar lloc a potenciar l’agroecologia, la mitigació del canvi climàtic, etc. Amb això es fa patent la pèrdua de biodiversitat, entre altres, i el poc o nul respecte a les polítiques mediambientals per part d’aquest Consistori. Aquesta operació immobiliària preveu l’augment poblacional en 26.000 persones, la qual cosa també suposarà un agreujament de la confluència de vehicles a les principals artèries vials de la ciutat i tots els impactes associats. Alhora suposa un creixement innecessari i injustificat de la ciutat quan, entre altres, existeixen nombrosos pisos buits o zones urbanes que donarien resposta a les necessitats de creixement poblacional en cas d’haver-hi.

El Pla no preveu l’estudi hidrològic, que es diu que es farà en un futur, i suposa, de facto, la dinamitació de l’Anella Verda, que queda perfectament estroncada amb la urbanització d’un amplíssim sector verd i agrícola.

Amb tot, també creiem necessari destacar que des de la Conselleria d’Urbanisme que ocupa el conseller Milà no s’hagi considerat oportú mostrar públicament la documentació, redactada pel despatx Milà, en forma de maqueta, la qual cosa hauria ajudat la ciutadania a comprendre més i millor el projecte urbanístic que desenvoluparan. Alhora, també denunciem que el període d’al•legacions no s’hagi prolongat com la societat ha reclamat al Consistori, quan la llei li ho permet, que fa palesa aquesta manca de voler consensuar i debatre sobre el desenvolupament urbanístic de la zona afectada.

Els republicans demanen que es tinguin en compte les al•legacions presentades pels veïns

Per la seva part, el grup municipal d’ERC-MES-MDC demana a l’equip de govern que escolti les demandes dels veïns de Llevant afectats pel Pla Parcial de la Budellera que preveu la construcció de 6000 nous habitatges així com la resta de col•lectius que s’han pronunciat al respecte. El portaveu republicà Pau Ricomà afirma que ‘el creixement urbanístic és un tema de ciutat i no es pot tirar endavant un projecte d’aquestes dimensions amb el rebuig instal•lat entre la ciutadania’.

Des d’ERC-MES-MDC insten l’equip de govern a tenir en compte les al•legacions al pla parcial presentades pels veïns i a encetar vies de diàleg per cercar el màxim consens possible. Els republicans reclamen també l’elaboració d’una maqueta que s’havia compromès amb els veïns per tal de facilitar la comprensió global del projecte i el seu impacte real. ‘Estem parlant d’una urbanització 5 ó 6 vegades més gran que la Vall de l’Arrabassada en una zona de gran riquesa natural i paisatgística que connecta el centre de la ciutat amb l’Anella Verda’, remarquen des d’ERC-MES-MDC. Els republicans apunten que el pla parcial s’hauria de realitzar per etapes i de forma progressiva per tal d’anar desenvolupant-lo en funció de les necessitats reals d’habitatge.

Des d’ERC-MES-MDC insisteixen en la necessitat d’escoltar els veïns i al mateix temps facilitar tota la informació possible sobre aquells aspectes que afecten el creixement urbanístic de la ciutat. En aquest sentit, en el plenari del passat divendres els republicans van presentar un prec instant l’equip de govern a ampliar el període d’al•legacions al Pla Parcial de la Budellera i a elaborar una maqueta sobre el projecte.
Redacció TT - 21/11/2016 - 13:30h
ens prenen per idiotes
23/11/2016
16:04
I pensar que ja ho van voler colar en un dia d'estiu (de vacances) i sense que sortís a l'ordre del dia.
parcelero
22/11/2016
22:27
Y ahora a donde voy a ir yo a pillar esparragos pa freír? Alomejor me mandan al campo de golf que estará fetén
Omertí omertá
22/11/2016
22:21
Pues diga, diga, somos todo oídos para deleitarnos ante tal bodrio de lodos economicos
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat