Aquest dimecres s’ha col•locat la primera pedra de la piscina municipal de Torreforta, Riuclar i Icomar
  
Aquest dimecres ha tingut lloc l’acte de col•locació de la primera pedra de la piscina municipal de nova construcció als barris de Torreforta, Riuclar i Icomar de Tarragona.

Es tracta d’una edifici dissenyat per l’estudi d’arquitectura de Jordi Marcè i Puigvert. La construcció l’executarà la constructora formada per Vicsan Torredembarra i Servial Obres i Serveis.

Aquest equipament esdevé el projecte més gran dels que l’Ajuntament de Tarragona va incloure en el marc d’actuacions adscrites al Fons d’Inversió Local per el foment de l’Ocupació, promogut i aprovat per l’Estat el passat mes de desembre.
Amb aquesta actuació es posa de manifest la clara voluntat de l’Ajuntament de dotar als barris de Torreforta, Riuclar i Icomar d’unes bones instal•lacions esportives que serveixi per completar l’oferta existent fins ara i que a la vegada ajudi a cohesionar i endreçar urbanísticament tota aquesta zona.

L’edificació es troba al costat del poliesportiu municipal i el casal social que hi ha a la part posterior d’aquest, i els separarà únicament la riera descoberta existent. Al terreny on s’ubicarà el nou edifici, hi ha a l’actualitat dos pistes de paddle que es desmuntaran, per a reconstruir-les posteriorment a la coberta del nou equipament.
La concepció del projecte del nou edifici permet que en una fase a desenvolupar en el futur, si es decideix fer el cobriment de la riera, es pugui plantejar l’accés únic per a la piscina i el poliesportiu, fet que simplificaria la gestió integrada del complex esportiu.

La parcel•la on s’aixecarà la nova piscina te una forma sensiblement quadrada i disposa d’una bona planimetria. Des de l’entrada situada al carrer B, s’accedeix al vestíbul, on es disposa del taulell de control i recepció, i des del que es pot entrar a la zona de vestidors o anar fins al fons, on es troba la sala d’espera i la galería d’observació del recinte de les piscines. A més de la zona de vestidors, hi haurà dos aules de gimnàstica i fitness on es podran practicar diferents activitats esportives. L’espai central allotja els vestidors i zona de dutxes. S’ha previst un total de 4 vestidors de grups i 2 de col•lectius. També hi ha un vestidor independent, destinats a l’àrbitre. A banda, l’edifici disposarà d’altres dependències com són els despatxos d’administració, farmaciola, cambra de neteja, magatzems per guardar el material esportiu, així com espais tècnics on s’ubica tota la maquinària i equips propis de les instal•lacions, que es concentraran, fonamentalment, a la planta soterrani. A la zona d’aigües, hi ha la piscina gran, de 25 x 12,50 mts, la petita, de 12,5 x 6 mts, l’hidromassatge i la sauna i el bany de vapor. Al costat sud es disposa la grada de la piscina.

Alguns dels elements i sistemes que l’edifici incorporarà són les plaques solars a coberta, per contribuir a generar aigua calenta sanitària, un sistema de magatzematge i reutilització d’aigües grises per les cisternes dels inodors, bon aïllament tèrmic de l’envolvent de l’edifici (façanes, terres i coberta), aprofitament de la llum natural però amb control i flitre solar a façana sud, fusteries amb doble envidrament amb cambra d’aire i perfileria amb trencament de pont tèrmic.
Redacció TT - 06/05/2009 - 19:47h
JBL
08/05/2009
16:51
És a dir; aquest dimecres han jugat a les TRES PEDRETES, oi?
Pere Gil
08/05/2009
16:22
Aquí, el tema és;
1r CONSTRUIR (sigui el que sigui).
2n INAUGURAR (discursos, ràdio, tv, fotos, revista municipal, TBO, etc.)
3r MANTENIMENT (de l'obra mal feta des de l'endamà mateix)(concessió que val un Potosí, eh?)
4t NOVES PROMESES (i tornar al punt núm.1)
Mariona
07/05/2009
19:16
Poliesportius,piscines,centres civics,estacions de TRENS. Tot als barris, alli hon treuen mes VOTS. Aixi son els que manen.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat