La CUP denuncia que l'equip de govern vol vendre terrenys públics per pagar als propietaris de la Font dels Lleons
La Generalitat ha emès un informe desfavorable a la permuta
  
La candidatura anticapitalista denuncia el procediment mitjançant el qual l’Ajuntament vol vendre una parcel•la de terra a les Gavarres (PP8), qualificada segons el POUM d’equipament públic.

La consellera Laia Estrada afirma que els cupaires desconfien tant del canvi de qualificació, com de la taxació i de l’ús que finalment es donarà als diners aconseguits. La portaveu cupaire destaca que “cal tenir en compte tot el procés que ha seguit aquesta descapitalització de béns públics, que s’ha saldat amb el canvi de qualificació jurídica de dues finques i que compta amb un informe desfavorable per part de la Generalitat”.

La formació independentista anteriorment ja havia denunciat l’intent de permutar la Font dels Lleons per aquesta parcel•la de terra a la Gavarres (inicialment dues: les 1371/0 i 1371/1 segons l’inventari municipal), que tenia una qualificació urbanística d’equipament públic i s’ha canviat a sòl edificable (que jurídicament només havia de ser efectiva en el moment de la permuta).

Ara la CUP vol fer públic que la Generalitat de Catalunya ha emès un informe desfavorable a la permuta que el Consistori tarragoní té sobre la taula com a “solució” per a la Font dels Lleons. Tot i que aquest informe desfavorable no obliga l’Ajuntament, per als cupaires és clar que des de l’administració local no s’estan fent bé les coses i es demana que es tingui en compte per trobar solucions a la museïtzació de les restes arqueològiques.

Aquest informe de la Generalitat considera que el procés d’alteració de la qualificació de les finques, que passen de públiques a privades, és contradictori. Entre les conclusions es destaca que “(...) el bé municipal que es vol permutar resulta inalienable”; en referència a la finca 1371/0, “(...) els terrenys que l’administració ha obtingut mitjançant cessió obligatòria, s’han de destinar íntegrament a l’ús públic previst”.

Per últim, el conseller Jordi Martí Font destaca que les inversions que es desprenen dels propers pressupostos per al 2017 fan referència a unes quantitats que posen en dubte, ja que no és clar que la taxació sigui correcta per dos motius: en primer lloc, el valor monetari actual ja es preveia, però per al doble de la finca i, en segon lloc, la valoració no l’ha feta un tècnic municipal, sinó un privat.

Amb tot, els anticapitalistes demanen que s’expropiï la Font dels Lleons als propietaris actuals, perquè es tracta d’un bé d’interès arqueològic que és museïtzable i en cap cas una permuta no respon a cap interès del Consistori ni tampoc de la població tarragonina. Els consellers independentistes recorden que la figura jurídica de l’expropiació ja preveu els drets i les indemnitzacions preceptives per a les afectades, i remarquen que la Font dels Lleons és la troballa romana més destacada dels darrers anys a la ciutat, situada al carrer de Pere Martell 42-44, sobre la qual es va edificar malgrat ser un Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN).
Redacció TT - 28/11/2016 - 14:53h
besín
29/11/2016
22:48
Potser per als ciberactivites BCIN vol dir bono comodín intercanviable nostrat
Patrimoni del Dimoni
29/11/2016
11:19
Ja en tinc un altre més, peix al cove.
!(%
29/11/2016
11:12
On és la Font? I els lleons?
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat