L'equip de govern assegura que buscarà un ampli consens en el Pla de la Budellera
  
En una compareixença davant dels mitjans de comunicació, la portaveu de govern de l’Ajuntament de Tarragona, Begoña Floria, i el conseller de Territori, Josep M. Milà, han exposat el projecte del Pla Parcial de la Budellera que actualment està a exposició pública. En aquest sentit, la portaveu de govern, Begoña Floria, ha manifestat que “l’Ajuntament buscarà un ampli consens pel projecte i garantirà la màxima participació ciutadana, social i política, perquè es tracta d’un projecte del futur de la ciutat”. També han ratificat la legalitat de tota la tramitació del projecte que s’ha realitzat a l'Ajuntament.

"La Budellera és una de les àrees de desenvolupament residencial de Tarragona que abasta els terrenys situats al nord de la carretera nacional 340, més amunt del sector Mas Sanroma i Cala Romana, el sud de l’Autovia A-7, a l’est el Club Gimnàstic i a ponent del nucli de Boscos de Tarragona.

El Pla parcial urbanístic 24 la Budellera està promogut per la Junta de Compensació provisional del sector, es tracta d’un pla d’iniciativa privada amb uns 128 propietaris. Aquest Pla es va començar a tramitar el 24 de setembre del 2013 quan la Junta de Compensació el va presentar a l’Ajuntament i un cop esmenades les deficiències assenyalades pels serveis tècnics municipals i informat favorablement pels Organismes sectorials, que segons la normativa vigent han d’emetre informe, es va aprovar inicialment el 22 de setembre del 2016, tres anys després de la seva presentació.

Durant el període d’exposició pública hom pot presentar al•legacions i es preveu que aquest termini finalitzi entre el febrer i març. Simultàniament s’ha sol•licitat informe dels organismes afectats per raó de les seves competències sectorials i també de la Comissió Territorial d’Urbanisme de la Generalitat, que ha d’emetre un informe vinculant respecte el pla inicialment aprovat.

El projecte

El Pla Parcial de la Budellera està previst en el Pla d’Ordenació Urbanística municipal de Tarragona (POUM) que està vigent des de l’any 2013.

La superfície del sector és d’aproximadament 132 hectàrees. El projecte contempla 5.738 habitatges, dels quals 4002 seran d’habitatges de renda lliure i la resta de protecció pública o de preu concertat. La previsió d’habitatges és per una població de 14.500 persones.

Es preveu l’inici de la urbanització cap a l’any 2020 i la seva finalització el 2023.

L’equip redactor del Pla ha confegit aquestes dades que resulten del Pla Parcial:

• Hi hauran 573.839 m2 per edificar, pel que fa a les alçades seran les següents:

-2,26% seran edificis de planta baixa + 11 plantes
-40,62% seran edificis de planta baixa + 8 plantes
-48,48% seran edificis de planta baixa + 6 plantes
-4,47% seran edificis de planta baixa + 5 plantes
-1,91% seran edificis de planta baixa + 2 plantes
-1,49% seran edificis de planta baixa + 1 planta

Amb l’aprovació del PP24, queda protegida la zona de la platja Llarga situada davant de la urbanització Solimar, que es converteix en zona verda, equipament i una petita part d’aparcament de 200 places. Aquest aparcament estaria ubicat entre la carretera nacional 340 i la via del tren. El Pla està fora de l’àmbit de l’anella verda.

Pel que fa a la mobilitat, la normativa obliga a que els Plans parcials incloguin un Pla de mobilitat. En aquest cas, el Pla de Mobilitat garanteix que no hi haurà col•lapses a la zona.

El Pla preveu 500 places d’aparcament per a bicicletes dins de l’àmbit del Pla, en cap cas a la platja Llarga.

Les zones d’equipaments i les zones verdes del PPU 24 superen de forma important el que marca la llei".
Redacció TT - 01/12/2016 - 14:20h
A en contra
05/12/2016
21:57
YO también estoy de acuerdo, el crecimiento de la ciudad a ponent y en llevant una gran reserva de bosque y playa para los que viven allí y pocos mas. FELICIDADES.
VERGONYA!!
05/12/2016
19:56
Que mès te de passar en aquesta ciutat perqué s'acabi el poder d'aquesta casta que la te dominada, no hi ha persones honrades en els partits (fora de la CUP) que estan a l'ajuntament? On para la ètica, nomes faltava el secretari de l'ajunta ment dien, que és "legal pero feo", quina vergonya, pot continuar donant clases a la URV amb aquesta ètica? aquest es l'independentisme que recolza? quina vergonya!
en contra
05/12/2016
14:47
Estic radicalment en contra d'aquest pla. I que quedi clar que això no vol dir estar en contra del creixement de la ciutat. Hi ha molts més espais on es pot edificar a la ciutat, sense necessitat de carregar-se una zona boscosa. Hi ha encara molts solars buits darrere del Joan XXIII, al final de l'av. Vidal i Barraquer, entre Sant Pere i Sant Pau i Tarragona 2, hi ha espai entre Camp Clar i Bonavista...
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat