Les obres del Mercat Central han finalitzat, amb un cost total de 46 MEUR
  
L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha signat aquest matí l’Acta d’ocupació de les obres de remodelació del Mercat Central de Tarragona, així es compleix el compromís adquirit el passat 26 de setembre entre Espimsa i Isolux-Corsan Construcción SA. de que el 15 de desembre les obres interiors del Mercat estarien acabades i el 10 de gener legalitzades amb la recepció definitiva. En el mateix acord es revertia anticipadament la concessió de l'aparcament per 5,3 milions d'euros, sempre que s'obtingui finançament.

El cost total de la remodelació del Mercat Central ha estat de 46 milions d'euros, on queda inclosa la possibilitat de reversió de l'aparcament.

A l’acte de signatura, l'alcalde ha estat acompanyat per la presidenta d'Espimsa, Elvira Ferrando; el representant de Corsan-Corviam Construcción SA, Antoni Solé, i els directors de l'obra: Rafael Cabré, Josep Mª Navarro i Jesus Molina. També hi han assistit els membres de consell d’administració d’Espimsa.

Actualment, el nou Mercat Central té concessionades 40 parades (83%) i 7 locals comercials (50%). Hi ha 8 parades vacants que properament sortiran a concurs una vegada estigui enllestit el plec de clàusules econòmiques i administratives i pels 7 locals comercials pendents d’adjudicar, es farà un procediment negociat amb els interessats en ocupar-los. El nou Mercat també disposa d’una planta de supermercat sota, Mercadona, i una planta logística perquè els venedors puguin disposar d'un espai on carregar i descarregar mercaderies en condicions. D’altra banda, s’han construït dues plantes d'aparcament amb 330 noves places que se sumaran a les 310 ja existents, el que fa un total de 640 places.

L'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, ha expressat la seva satisfacció de que la rehabilitació de l'edifici modernista estigui enllestida i ha destacat "l'amplitud de l'espai, la lluminositat i la qualitat i comoditat que significarà el nou espai tant pels paradistes, com pels usuaris que hi vaguin a comprar".

La nova distribució de parades permet una visió molt amplia per al client quan aquest entra al mercat, doncs amb un cop d'ull es veu tot l’espai, fins hi tot al pujar per les rampes mecàniques.

L'alcalde ha assenyalat que " el nou Mercat revitalitzarà el centre de la ciutat i des de l’Ajuntament volem potenciar tot el sector comercial del voltant perquè sigui un pol d'atracció ciutadana i turística”. A més, com a reclam, s’instal•larà un rellotge carrió amb el seguici popular i la música de l'Amparito Roca.

Pel que fa a l'obertura al públic, en les properes setmanes Espimsa i la Comissió Negociadora del Mercat Central es posaran d’acord amb la data. Cal recordar, que des del passat mes d'octubre els paradistes poden realitzar les obres d'adequació dels seus respectius punts de venda com: punts de llum, taulells, frigorífics, armaris, etc.

Quan el Mercat estigui obert al públic, el següent pas serà desmuntar la carpa, realitzar les obres de remodelació de la plaça Corsini i reubicar el mercadet ambulant , que actualment està a la Rambla, a la plaça. El trasllat del mercadet és va pactar entre Espimsa i els representants de les quatre associacions de marxants de Tarragona durant la darrera setmana de novembre.

Durant 101 anys, el Mercat Central ha estat un símbol del comerç de proximitat al centre de Tarragona, ara amb la renovació i modernització realitzada es potencia aquest aspecte comercial i de proximitat.

CARACTERÍSTIQUES DEL NOU EDIFCI DEL MERCAT CENTRAL

-Superfície total de l’edifici del nou Mercat: 22.248,55 m2 dels quals:

12.209,11 els ocupen El Mercat, la planta comercial i la planta logística i 10.039,44 l'aparcament amb 330 places.

- Superfície total de parades: dels 2.505,62 m2 que té la planta mercat, 796,70 m2 són de parades, la resta de metres quadrats corresponen a passadissos escales ascensors i serveis comunitaris.

- Superfície de Mercadona: 1.947,83 m2

- Superfície dels locals:767,62 m2

- Nombre de locals que hi haurà: 14

- Nombre de locals adjudicats i tipologia: 7
- Venda de material i maquinaria de restauració: 1
- Productes de Mercadona: 6

- Superfície total dels serveis dels elements comunitaris: 6.775 m2, inclou la planta logística, moll de càrrega i descàrrega, zones de cambres, zona de vestuaris, etc.

- Nombre de parades que hi haurà: 48 parades

- Nombre de parades adjudicades i tipologia: 40

- Carnisseria, xarcuteria, aviram i precuinat: 16

- Peix i marisc: 10

- Fruita i Verdura: 8

- Altres: pesca salada, fleca, fruits secs, bars: 6
Redacció TT - 15/12/2016 - 15:19h
ARA TOT SÓN MEDALLES
18/12/2016
09:19
Cal recordar, que des del passat mes d'octubre els paradistes poden realitzar les obres d'adequació dels seus respectius punts de venda com: punts de llum, taulells, frigorífics, armaris, etc. AIXÍ LA CULPA DE QUE NO ESTIGUI OBERT ENCARA DESPRÈS DE 3 MESOS PER POSAR LLUMS, TAULELLS, ETC. ÈS DELS PARADISTES. Quina barra que tenen.
AQUEST MERCAT DESPRÈS DE TANTS ANYS DE OBRES, S'OBRE SENSE TEÑIRLO TOT PLE. COM SI NO HAGUESSIN TINGUT TEMPS PER PROMOCIANAR LA VENDA DE LOCAL, ARA TOTS ES FIQUEN MEDALLES... PERÒ EL CERT ES QUE AIXÒ POT ARRIBAR A SER UN NIAP. SINÒ QUE PREGUNTIN A ALGUNS DE LA COMISSIÓ NEGOCIADORA. EL MERCAT OBERT A MITJES, LA PLAÇA SENSE ACABAR, EL PARQUING JA VEUREM QUAN OBRIRÀ
El gran munydor de projectes...
16/12/2016
14:33
d'obres municipals o paramunicipals desde l'època Nadal i actualment continúa aquesta bona relació..., si l'enginyer Rafael Cabré Villalobos (E-SET Serveis d'Enginyeria, SLP), el trobem a totes les "salses" Gairebé en tota l'ANELLA OLÍMPICA, ara també com INTEGRA|mgm, amb un "sociprivilegiat": un fill de Josep Ma Milà Rovira. Una mostra més de l'OMERTÀ tarragonina (CiU,PP,PSC), amb els negocis no tenen difèrencies, les "famiglies" per damunt de tot, quina vergonya, Pep Fèlix batlle còmplice!
Juanjo
16/12/2016
13:08
¿Es de oro este mercado?
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat