La CUP vol evitar com sigui el Pla de la Budellera i no exclou la via judicial
  
El grup municipal de la CUP ha expressat en roda de premsa la seva voluntat i compromís per aturar el PP-24 de la Budellera i evitar les implicacions socials, urbanístiques i mediambientals que aquest tindrà sobre la ciutat de Tarragona. En aquest sentit utilitzaran tres eines per aconseguir el seu fi: la difusió d’un vídeo a través de les xarxes socials per tal de sensibilitzar la població, la presentació d’una moció al proper consell plenari, i l’estudi de la via judicial.

En relació a la moció, la consellera cupaire Laia Estrada ha explicat que el PP-24 entra en contradicció amb el principi de desenvolupament urbanístic sostenible present a tot el POUM, tant pel que fa a la construcció d’un nombre de nous habitatges desmesurat i no justificat quan a més hi ha 7000 pisos buits a la ciutat; com per la destrucció d’una gran extensió de terreny rururbà de gran interès com a connector ecològic i la pèrdua de sòl agrari que implicarà.

Estrada ha afirmat que “el desenvolupament urbanístic que planteja el PP-24 no només no pot veure’s assumit pel concepte de desenvolupament sostenible, sinó que a més resulta arcaic, poc ètic i no presenta cap mena de consens”. Per això la formació anticapitalista demana en la seva moció que es paralitzi la tramitació d’aquest pla parcial, s’impulsin les propostes que ja es recollien en la Declaració Institucional aprovada al Consell comarcal del tarragonès per a “impulsar l’Anella Verda Gaià – Francolí”, i s’actualitzi el Pla Local d’Habitatge amb l’objectiu de garantir el dret a l’habitatge a la població tarragonina.

Per la seva banda, el conseller Jordi Martí Font ha explicat que amb data 5 de desembre de 2016, el secretari de l’Ajuntament de Tarragona, Joan Anton Font, va fer arribar al Grup Municipal de la Cup l’“Informe específic de Secretaria” 14/2016 per contestar al Grup de la CUP i al d’ERC-MES-MDC sobre quines podien ser les conseqüències de la no abstenció del regidor Josep Maria Milà, tinent d’alcalde d’Urbanisme, en la votació de la Junta de Govern Local que va aprovar el Pla Parcial Urbanístic 24 de la Budellera el 22 de setembre de 2016.

En aquest Informe, segons Martí, el secretari deia que no s’analitzaria “l’existència real o no de causes d’abstenció, ja que això serà l’objecte d’un expedient concret en aquest sentit”. Des del Grup de la CUP, immediatament, li vam demanar “un expedient concret en aquest sentit”. El dia 19 de desembre de 2016, el secretari va fer arribar al Grup de la CUP un segon informe en què arribava a la conclusió que en el cas de Milà hi havia diverses causes que havien d’haver-lo fet abstenir. Explica el secretari que:

-La prevista a l’article 23.2.e de la Llei 40/2015, pel fet d’haver prestat serveis professionals en els dos últims anys a la Junta de Compensació Provisional PPU-24 La Budellera, que es la promotora de l’esmentat Pla Parcial Urbanístic. Aquesta causa d’abstenció ha deixar d’existir el dia 6 de novembre de 2016, que es quan es produeix el termini de 2 anys a comptar des de la última actuació d’assessorament professional del Tinent d’Alcalde Sr. Milà a aquella.

-La prevista a l’article 23.2.b de la Llei 40/2015, per la relació de parentiu de consanguinitat de primer grau amb un dels arquitectes que signen els plànols del PPU-24 la Budellera.


I, “Pel que fa a la pràctica d’aquesta abstenció, es concreta en l’obligació d’abstenir-se de participar en l’expedient, i en el cas d’òrgans col•legiats, en la deliberació, votació, decisió i execució.”

Per tant, segons Martí “l’informe del secretari corrobora la denúncia pública de la CUP feta en roda de premsa el 30 de novembre passat
.”

La CUP de Tarragona ha fet arribar aquests informes, altres informacions i les seves pròpies valoracions a tres serveis jurídics diferents, alguns especialitats en delictes urbanístics, per tal de veure si cal denunciar o no aquestes pràctiques per via judicial.
Redacció TT - 21/12/2016 - 13:52h
VEU CIUTADANA
22/12/2016
17:14
Quiza ahora no se recuerde lo que paso en Terres Cavades , toda la ciudad y en especial el centro histórico abandonado esa la labor que hay que agradecer a Ballesteros , solo la pasividad de los ciudadanos le mantiene en su cargo rodeado de asesores bien pagados a cuenta de los paganos . rd imposible ser mas irresponsable e incapaz de terminar ni un solo proyecto-
Jam
22/12/2016
16:34
JL.G. Hummmmm.!!
Mangosta
21/12/2016
22:32
Máxima difusión de este pelotazo indecente y por supuesto, vía judicial... todo esto huele tan mal como el plan Terres Cavades en su momento
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat