ERC i la CUP demanen diàleg en el desenvolupament del Pla de la Budellera
  
El grup municipal d’ERC-MES-MDC celebra que s’obri la porta a reformular el pla parcial de la Budellera després de la reunió mantinguda entre Ajuntament i Generalitat aquest divendres. Pel seu portaveu Pau Ricomà, ‘és una molt bona notícia que,un dia després que ho haguem reclamat en el consell plenari, sembla que l’alcalde s’obre a escoltar els veïns i les entitats’.

Ricomà remarca que ‘tal i com hem defensat des d’un principi, és qüestió de voluntat política fer millor les coses i tenim molt clar que el desenllaç de la Budellera ha de passar pel diàleg i el consens’.

Des d’ERC-MES-MDC manifesten que‘reiteradamenthem explicat que les previsions demogràfiques no justifiquen de cap manera una urbanització d’aquestes dimensionsi aquest és un argument de pes per repensar el projecte del PP24’. Insten a Ballesteros a aprofitar l’ocasió que s’obre en tornar a passar per aprovació inicial el pla, per a encetar una etapa de diàleg.

‘Cal escoltar les entitats i els veïns de Tarragona i també l’oposició. Ballesteros té ara l’oportunitat de buscar el màxim consens possible tal com li demanàvem. Quina ciutat volem, ho hem de decidir entre tots’¸ afirma Pau Ricomà.

La CUP celebra que la mobilització ciutadana hagi estat capaç de dur el consistori cap a un procés de revisió

Per la seva part, la Candidatura d’Unitat Popular, tot i la seva sorpresa davant de la notícia que el Pla Parcial de la Budellera s’esmenarà i es reformularà, en fa un balanç positiu perquè ho considera una victòria de la mobilització ciutadana, així com també de l’activitat de diverses entitats i forces polítiques que l’han posat en dubte.

Ara bé, respecte aquesta nova proposta, la consellera de la CUP Laia Estrada exigeix a Ballesteros “que compleixi amb les seves declaracions públiques, fetes al gener d’enguany”, i l’emplaça a “crear una mesa de diàleg amb les diverses associacions veïnals i entitats ecologistes”.

Malgrat que la formació municipalista és plenament contrària al PPU24 perquè atempta contra els principis de desenvolupament urbanístic sostenible, valora de forma especialment positiva que es reconegui que Josep Maria Milà, conseller d’urbanisme, no pot participar, tal com ja havia fet anteriorment, en un procés en el qual ja havia estat implicat mitjançant el seu despatx privat i que havia propiciat un intens debat polític.

Tanmateix, els anticapitalistes critiquen el fet que no se’ls hagi traslladat cap tipus d’informació formal sobre aquestes modificacions (que han hagut de conèixer per la premsa) ni en la Junta de Portaveus ―de dimecres al matí―, ni durant el Consell Plenari d’ahir dijous, en el qual justament la CUP mitjançant una moció reclamava que el Consistori desistís de desenvolupar el pla de la Budellera, on el PSC va limitar-se a dir que era una moció nul•la de ple dret.

Finalment, la CUP persistirà a exposar públicament les contradiccions que implica destruir una zona verda consolidada per construir obra nova mentre al terme municipal hi ha entre 15.000 i 18.000 habitatges buits segons el Pla Local d’Habitatge. Els anticapitalistes denuncien que es justifiqui la construcció de nous pisos amb el pretext que cal recaptar més impostos mitjançant l’IBI en lloc de promoure la construcció per tal de pal•liar les mancances habitacionals. Si la ciutat necessita més diners, “fem que l’Església tributi el que li pertoca, i apliquem impostos progressius a qui més pot pagar”, afirma l’altre conseller cupaire Jordi Martí i Font.
Redacció TT - 27/01/2017 - 15:34h
El tito
30/01/2017
11:19
El tito Jose manda mucho, si dice tocho, dale tocho, si dice bravo Arga, todos a aplaudirle
como puede ser? gente sin casas, casas sin gente
30/01/2017
11:17
15000 pisos vacíos?? Como se nota que "la pela es la pela"
xavi
27/01/2017
17:23
Ara ERC ja no demana la retirada del pla? aquests s'apunten al que sigui per sortir a la foto
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat