La CUP considera inacceptable que Ballesteros justifiqui el Pla de la Budellera per recaptar impostos
  
Fotografia d'arxiu
Després que es fessin públiques les modificacions previstes per al Pla Parcial de la Budellera, en base a l’informe emès pel Servei Territorial d’Urbanisme de Tarragona, la CUP ja va manifestar que continuava mantenint la seva “total oposició” a aquest planejament. Ara bé, per a la consellera cupaire Laia Estrada “és del tot inacceptable que l’alcalde Ballesteros justifiqui el desplegament del PPU24 amb l’afany de recaptar impostos en concepte d’IBI i gestió de residus. L’habitatge ha de ser un dret, no una mercaderia”.

Les anticapitalistes recorden que aquesta “nova ofensiva de totxo i ciment, digna dels millors dies de la bombolla immobiliària és inacceptable en una ciutat que es calcula que té més de 15.000 pisos buits segons el Pla Local d’Habitatge de Tarragona 2012-2018”.

Les cupaires conviden l’Alcalde a “fer un acte de valentia i estudiar d’una vegada per totes i seriosament la possibilitat de municipalitzar serveis, si veritablement volen «equilibrar els comptes»”. En aquest sentit, emplacen Ballesteros i el seu equip de govern a enfortir les arques municipals mitjançant la internalització de serveis, “ja que aquesta fórmula elimina el benefici industrial, permet una millor fiscalització i, per tant, un considerable estalvi econòmic per les arques públiques”. Per exemple, posen un cop més sobre la taula la despesa en la recollida de residus, que suposen més de 20 M€ anuals i que a la ciutat veïna de Reus és un 50% inferior a la tarragonina, amb la mateixa empresa (FCC).

Igualment, els cupaires també reclamen una progressivitat en els impostos per tal que “qui més té, més pagui”, i apunten novament que “cal exigir que l’Església tributi sense cap excepció i es gravi amb un IRPF corresponent les persones amb grans patrimonis” en paraules del conseller Jordi Martí.

Per últim, la CUP de Tarragona aprofita per denunciar que Ballesteros “va mentir novament a la ciutadania de Tarragona en la seva compareixença davant dels mitjans”, quan va afirmar que la comissió territorial d’urbanisme havia suggerit canvis i que ells de bon grat els havien acceptat. Segons els independentistes “ha de quedar clar que l’informe emès per la Generalitat de Catalunya és vinculant i que, en conseqüència, el Govern local s’ha limitat a assumir les esmenes que se’n desprenen”.
Redacció TT - 30/01/2017 - 16:37h
Estados así por culpa de
31/01/2017
19:00
Ellos fueron los que no Tuvieron previsión cuando entraba dinero a raudales de las Quimicas, ellos fueron los que apoyaron la segregación de la Canonja. Total que si la ciudad está como está. Todo es culpa de los que nos han gobernado estos últimos años, con la complicidad de la oposición.
Toni
31/01/2017
16:10
1. Estic d’acord en que justificar un projecte urbanístic per la recaptació del IBI és una bestiesa
2. L’alcalde diu que la pèrdua dels ingressos de la química posen en risc la viabilitat económica d ela ciutat. (Potser ho havien d’haver pensat quan van votar a favor de la segregació de la Canonja o haver negociat millor el repartiment d’impostos, no?)
3. És evident que calia planificar el creixement de la ciutat. No m’agrada com s’ha fet, com a bona part de la ciutadania, però hem tingut 10 anys per manifestar-ho. Ara no es pot cambiar legalment el pla, però sí es poden fer les al·legacions per a fer-lo menys lesiu.
JRK
30/01/2017
20:10
Hay tantas cosas que son vinculantes y se las pasan por el foro romano...
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat