Surten a licitació, per més de 18 MEUR, les obres d'urbanització d'IKEA
Les obres està previst que comencin en tres mesos
  
Fotografia d'arxiu
El Ple municipal celebrat avui ha aprovat, amb els vots en contra de la CUP, i d'ICV; i les abstencions de CiU, ERC, i C's, la contractació mitjançant procediment obert, subjecte a regulació harmonitzada, l’adjudicació de les obres d’urbanització del Pla Parcial 10 , on s’ha d’ubicar el centre comercial Ikea i amb accessos a l’anella olímpica on es desenvoluparan els Jocs Mediterranis 2018. El Pla Parcial 10 està situat a l’autovia A-7 i la carretera de Reus T-11 i envoltat d’ equipaments comercials i nuclis de població.

El pressupost de les obres d’urbanització és de 18.427.414 euros i el termini d’execució 15 mesos.

Una vegada estigui resolta l’adjudicació, les obres que es realitzaran per la urbanització seran les següents: demolicions i moviment de terres; pavimentació, clavegueram i xarxa pluvials; abastament d’aigua, enllumenat públic; xarxes de telefonia i gas; enjardinament; instal•lació de mobiliari urbà i senyalització, entre d’altres.

El conseller de Territori, Josep Maria Milà, ha explicat que quan les obres d’urbanització estiguin adjudicades i comencin, també s’iniciarà l’edificació del centre comercial d’IKEA, perquè la construcció de la botiga s’ha de fer simultàniament a les obres de la urbanització. La Generalitat ja ha concedit la llicència comercial a IKEA i l’empresa ha demanat la llicència d’obres a l’Ajuntament, que s’està tramitant.

En el Pla Parcial 10, a més del centre comercial, s’hi preveuen 1.200 habitatges, dels quals 424 seran de protecció pública, dels quals 160 seran de lloguer social.
El Pla té una superfície de 302.784 m2, dels quals 68.000 es destinaran a usos comercials i 30.829 a residencial. La resta de la superfície de l’àmbit està destinada a equipaments, espais verds i sistema viari.
Redacció TT - 21/02/2017 - 11:25h
a un apunt
22/02/2017
21:55
i qui creus que poden ser els "arriscats" inversors? ho desconec, però possiblement la jugada sigui molt similar a la urbanització de la zona del Parc Central, Terres Cavades, La Vall de l'Arrabassada, urbanitzacions dels Pallaressos, etc etc. Poc risc, bona jugada
Un apunt
22/02/2017
08:49
Si Ikea no té encara la licència d'obres, i jo fos un inversor en aquesta urbanització... no signaria res fins no veure aquesta licència o l'inici de les obres per part de Ikea. Què pasaria si no es fa Ikea? Doncs que tindriem un altre patrimoni a la ciutat a afegir a la ruta del jardií vertical abandonat, tabacalera, banc d'espanya, plataforma de ciment, fortí de la reina, parking Jaume I, lleva abandonada del francolí, escales mecàniques oxidades, desertització del comerç, guardia urbana invisible etc.
ubicació adient
22/02/2017
01:34
IKEA estaria millor al lloc que ocupa ara la presó(que s'ha d'enderrocar), davant del Corte Inglés.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat