El Circ Romà - Plaça Sedassos inicia la seva integració urbanística i de recuperació
  
Aquest matí s’ha presentat en roda de premsa l’inici de la intervenció urbanística de la zona del Circ romà ubicada a la Plaça dels Sedassos, amb la voluntat de millorar-ne l’estat de conservació i la integració en el conjunt monumental. Amb aquesta obra s’engega la conversió d’un espai actualment degradat en un lloc renovat, intervenint sobre les ruïnes convertint-lo en un monument urbà.

El projecte també contempla, en una nova fase, museïtzar-ne una part fent un tram del circuit visitable del conjunt del Circ romà. Així mateix, i com a element també museístic s’instal•larà una estructura d’acer corten folrada amb llistons de fusta, que pretenen fer de les grades un llençol, un perfil com a una única peça per entendre com era aquell espai en època romana. Així mateix, s’incorporarà una plataforma mecànica per usuaris amb mobilitat reduïda per tal de connectar des de la plaça, els dos nivells interns de grades i es modificarà el tancament actual de la plaça dels Sedassos i la seva connexió amb el carrer Ferrers.

L’obra té un termini d’execució de sis mesos i compta amb un pressupost de 242.000€ (finançat en un 75% per l’1.5% Cultural del Ministeri de Foment). El projecte correspon a l’arquitecte Nacho Álvarez de NAM Arquitectura i a l’empresa constructora Grupo Tecno Conrad s.l. La superfície total on es realitzarà el projecte és de 450 metres quadrats i les noves grades comptaran amb una superfície de 191 metres quadrats.
Redacció TT - 03/03/2017 - 15:02h
PILON PARADE
04/03/2017
18:37
QUE LOS ARQUEOLOGOS, MAS LOS DEL AYUNTAMIENTO EL SEÑOR MILA QUE SE PASEN POR LAS OBRAS MAYORES QUE SE HACEN EN LA CALLE COMTE DONDE ESTÁN ENCONTRANDO RESTOS COMO ALGUNAS VASIJAS DE VINO.OS LO DIGO PARA QUE LO SEPÁIS O SI LO SABÉIS DEBEN SER AMIGOS DE ALGUNOS ARQUITECTOS TÉCNICOS FUNCIONARIOS.SEÑORA BEGOÑA PÁSESE POR LA OBRA Y NO SE OLVIDE DE PONERSE EL CASCO QUE USTED TAMBIÉN LE INTERESA
Comentaris negatius
04/03/2017
13:50
Està clar que l'obra pretén millorar un punt del casc antic i, per tant, de tota la ciutat.

Els comentaris sobre el disseny i la valoració de tota l'actuació és una altra cosa, encara prematura, penso.

M A P
més patrimoni
03/03/2017
20:45
Que fotin la plaça de la Font panxa enlaire i que reconstrueixin tot el circ d'una vegada.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat