El Parc Saavedra es reformarà integrament abans de l'estiu i es tancarà a les nits
  
El Parc Saavedra canviarà d’aspecte d’aquí a un parell de mesos, en concret al llarg del mes de maig. La conselleria d’Espais Públics ha engegat una reforma integral del parc que consisteix a ampliar els punts de llum, millorar la jardineria, reposar alguns dels jocs infantils malmesos amb el pas del temps i es col•locarà una tanca per preservar el recinte dels actes vandàlics. “El Saavedra és un parc històric i únic al centre de la ciutat, ja que té una superfície de 6.000 metres quadrats. Des del 2002 que no se’n fa cap remodelació i calia una reforma a tots els nivells per tornar a dignificar-lo i que pugui ser un punt de trobada de les famílies com està sent el nou parc de la Plaça dels Infants o la Plaça Verdaguer”, explica el conseller de Presidència i Espais Públics, José Luis Martín.

La primera de les actuacions –ja iniciada– se centra en la jardineria. En concret, s’està consolidant l’espai verd del monument en honor al polígraf tarragoní Eduard Saavedra i Moragas.

Una altra de les intervencions més importants és el reforç de la il•luminació. S’afegiran tres fanals nous amb tecnologia LED i es canviaran les pantalles i les làmpades dels 12 ja existents, també amb LED. Amb aquesta millora també es guanyarà en seguretat. També es col•locarà un forrellat per tancar el recinte durant la nit, com antigament ja hi era, amb l’objectiu de preservar aquest espai, força degradat per l’incivisme que pateix a les nits. Una mesura que ja s’aplica a altres parcs com el de la Ciutat i el de l’Amfiteatre.

Un altre dels canvis més significatius és que la Brigada Municipal pintarà el circuit de bicicletes/patins amb ratlles i senyalització horitzontal. Un element que ajudarà a visibilitzar aquest espai.

Millores a la zona de jocs infantils
L’espai dedicat als jocs infantils és un dels que es troba més degradat. Per aquest motiu es reposaran els més malmesos i la Brigada en col•locarà de nous com una estructura multijoc en forma de muralla, “per la proximitat amb la muralla romana. El material serà metàl•lic perquè en aquest parc hi hagut diversos problemes de fusta corcada”, explica el conseller de Presidència i Espais Públics, José Luis Martín. Aquesta estructura estarà formada per dues torres dobles amb una passera que comunicarà entre elles amb un pont. De cada una de les torres sortirà un tobogan. També hi haurà un pòrtic amb dos gronxadors, un dels del tipus baby (per nens de 0 a 3 anys) i un altre amb seients de gronxador estàndard. En aquesta zona també s’instal•larà un multijoc i 5 molles de colors vius que representaran animals. També es repintaran els bancs, d’aquesta zona, de colors com el vermell, el blau i el verd.

La plaça central del parc no es tocarà, ja que és un espai que acull tallers i activitats culturals i educatives, com els que organitza cada any el col•lectiu de les Tecletes per les festes. Es mantindrà cistella de bàsquet i l’àrea d’activitat física per a la gent gran.

Una mica d’història
El Parc Saavedra es va crear en honor al polígraf tarragoní Eduard Saavedra i Moragas a finals del segle XIX i va ser remodelat per l’arquitecte Josep Maria Monravà als anys 40.
El pressupost de tota la reforma del parc és d’aproximadament 82.199,18 euros.

Altres parcs
Recordem que la reforma del Parc Saavedra s’afegeix a la reforma de tres parcs més que estan a punt d’estar enllestits. Es tracta del que està situat al carrer Tramuntana de Cala Romana, el de l’avinguda Vidal i Barraquer i el del carrer Illes Balears amb Gran Canària, a La Granja. Tots tres compten, a partir d’ara, amb paviment de cautxú per assegurar totes les zones infantils de les diferents àrees de joc. Així mateix també han incrementat l’espai i els elements de joc.
Redacció TT - 08/03/2017 - 19:14h
n'hi ha més a fora que a dins
09/03/2017
13:45
L'incivisme està molt estès i ja arriba als joves. L'altre dia mentre esperava l'autobús dos joves de 15 o 16 anys, amb una pilota, darrere meu, em van fotre dos cops de pilota seguits a l'esquena. Amb un somriure de complicitat, un culpava a l'altre i sense disculpar-se.
terra de cauxú
09/03/2017
13:28
Seguretat, els gats són molt nets, si, i fan les seves necessitats a la terra, que és on els agrada. Fan les seves necessitats i les tapen amb terra, perquè són molt nets. Però si els nens juguen amb la terra, per molt nets que siguin els gats els nens poden remenar la terra i trobar les restes que ha deixat el gat. Que per net que sigui, la cacona és la cacona.

L'únic que dic és que l'espai de columpis pels nens estaria millor que tingués aquest terra de cauxú, i així s'eviten els problemes. Sense voler ofendre a cap gat de quatre potes.
SEGURETAT
09/03/2017
11:31
TERRA DE CAUXU.SE ENTIENDE QUE HABLAS DE GATOS DE DOS PATAS,PORQUE EL GATO EN SI ES MUY LIMPIO SEGURO QUE MAS DE ALGUNA PERSONA.CUIDAT!!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat