Tot a punt per a la inauguració del nou Mercat Central de Tarragona
  
10 anys després de l’inici de les obres i de molts maldecaps i problemes, i amb un cost de 47 milions, l’edifici modernista de 1915, estrenarà la seva nova imatge, amb un 80% d’ocupació.

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, inaugurarà demà a les 10 del matí les obres de remodelació del Mercat Central. L’acte s’iniciarà amb el tall de la cinta per la porta d’accés del carrer Colom. A continuació, les autoritats es dirigiran a la zona de parlaments que serà davant de les escales mecàniques, on hi haurà les intervencions de la presidenta d’Espimsa, Elvira Ferrando; la presidenta de l’Associació de paradistes del Mercat Central, Maria Virgili, i l’alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros. També hi seran presents el subdelegat del govern, Jordi Sierra, i el delegat del govern de la Generalitat, Òscar Peris. Finalitzats els parlaments, els assistents aniran cap a la porta principal del mercat, la de la plaça Corsini, on es descobrirà la placa de la inauguració. L’alcalde dirà unes paraules i es farà un brindis.
Durant la inauguració es comptarà amb un grup d’animació i la participació del Cor l’Ancora (també va actuar a l’acte d’inauguració de 1915).

A les 10 del matí s’obrirà la porta del Mercat del carrer Colom per a autoritats i públic en general. Les altres tres portes – plaça Corsini, Governador González i Reding- s’obriran al públic a les 10.30 aproximadament, una vegada finalitzada la inauguració.

Característiques del Mercat

El Mercat central té una superfície de 22.248 metres quadrats, dels quals 12.209 estan ocupats pel Mercat, la planta comercial i la planta logística. La resta, 10.039 metres quadrats es corresponen a l’aparcament de vehicles.
La planta del Mercat té 2.505 metres quadrats, dels quals 796 són de parades i la resta passadissos, escales, ascensors i serveis comunitaris.

La superfície de Mercadona, a la planta inferior, és de 1.947 metres quadrats, dels quals 1600 són de venda.

El nou Mercat que demà es posarà en marxa en l’edifici remodelat, obre les seves portes amb 40 parades , 8 locals comercials, més una parada d’Espimsa.

La tipologia de les 40 parades és la següent:
- 16 parades dedicades a la venda de carn, xarcuteria, aus i precuinats.

- 10 parades de venda de peix i marisc.

- 8 parades de fruita i verdura.

- 6 parades de pesca salada, fruits secs, fleques, bars.

Actualment està obert el concurs pels interessats en alguna de les 7 parades que queden per concessionar, el termini per presentar ofertes finalitza el dia 22 de març.

Locals comercials

Pel que fa als 8 locals comercials que estan adjudicats, un és de venda de maquinaria de restauració, Projectes i Equipaments Tarraco SA, un de productes ecològics, Veritas, i 6 de Mercadona.
Per als 6 locals comercials que estan lliures se segueix un procediment negociat amb els interessats en ocupar-los.

Horaris i remodelació

El Consell d’Administració d’Espimsa celebrat el 8 de març va aprovar que l’horari comercial sigui de 8.30 a 21 hores, per la petició realitzada pels representants dels paradistes a la Comissió Negociadora.

Cal recordar que el Reglament del Mercat Central de Tarragona aprovat definitivament en el Plenari del 24 d’abril del 2015, diu que totes les concessions i espais cedits del Mercat Central hauran d’estar obertes al públic ininterrompudament com a mínim de les 9 del matí a les 20 hores. També es va acordar que durant l’obertura interrompuda, de 9 a 20 hores, sempre hi hauria un mínim del 60 per cent de la superfície comercial oberta o del 60 per cent de les botigues obertes.

El cost total de la remodelació del Mercat ha estat de 47 milions d’euros: la remodelació de l’edifici ha tingut un cost de 19,9 milions d’euros; la construcció de l’aparcament, 6,5 milions; les despeses de les fases prèvies al projecte, 17 milions (redacció del projecte, modificació del projecte, acondicionament mercat provisional, intervencions arqueològiques, etc.) i el manteniment i cost de la carpa des del 2007, 3,5 milions d’euros.

Amb motiu de les obres de remodelació de l’edifici del Mercat Central, l'octubre del 2007 els paradistes van traslladar els seus establiments a la carpa provisional instal•lada a la plaça Corsini, ara, finalment, amb la inauguració del Mercat, es desmuntarà la carpa i s’aprofitaran alguns dels panells dels dibuixos. La previsió és que el desmuntatge de la carpa comenci a finals de mes i en dos mesos com a màxim estigui fora.

L’aparcament

El nou Mercat compta amb un aparcament de dues plantes amb capacitat per a 330 vehicles. Els preus de l’aparcament seran els mateixos que el pàrquing de la plaça Corsini que té 310 places. Els paradistes donaran vals gratuïts als seus clients.

Mercadona

A la planta inferior del Mercat hi ha el supermercat Mercadona que ha fet una inversió de més de 7 milions i tindrà una plantilla de 38 treballadors.

En la seva construcció hi han participat 26 proveïdors, que han donat feina a prop de 120 persones durant la fase d’obra. Té una superfície de sala de vendes de 1600 metres quadrats i ja incorpora el nou model de botiga eficient amb espais diàfans i amplis i amb instal•lacions més ecoeficients. En l’aspecte mediambiental, han pres mesures que reduiran fins a un 40 per cent el consum energètic respecte al model de botiga convencional.

El nou supermercat compta amb les seccions habituals de Mercadona. L’horari d’obertura del supermercat serà de dilluns a dissabte de 9 a 21 hores.

Aquesta nova obertura de Mercadona suposa el 27è supermercat integrat en un mercat municipal a Catalunya.

Un edifici històric

El Mercat Central de Tarragona va obrir les seves portes el 19 de desembre de 1915 i es va inaugurar el dia 26 del mateix mes.

L’edifici va ser projectat per l’arquitecte Josep M. Pujol de Barberà. Cent anys després, s’estrena un mercat modernista amb els motius decoratius, la serralleria, les columnes de forja, les cintes metàl•liques i la reproducció de la coberta original.

El projecte de la remodelació actual ha anat a càrrec de l'enginyer Rafael Cabré Villalobos amb la col•laboració de l'arquitecte Jesús Molina Aragonés i l'arquitecte tècnic Josep Maria Navarro Garcia.

Amb motiu d'aquest esdeveniment s’han organitzat una sèrie d’activitats festives:

Dijous 16 de març

• 10 h: Inauguració del nou Mercat Central amb la participació del Cor L’Àncora i l’ animació teatral amb Toc de Gresca i Stromboli Jazz Band
• De les 18.30 a les 21 h, al Mercat Central i voltants:
• Animació teatral amb La Faixsula – (H)istriònis i la Xaranga Tocabemolls
• Cuplets catalans de l’Estudi de Música amb Cantabambolines

Divendres 17 de març

• De les 17 a les 19 h, a l’interior de l’edifici del Mercat Central: Master Mercat Jr. Tallers de gastronomia infantil
• De les 18.30 a les 21 h, al Mercat Central i voltants: Animació teatral amb La Faixsula – (H)istriònis i la Xaranga Band Tocats

Dissabte 18 de març

• De les 11 a les 13.30 h, al Mercat Central i voltants: Animació teatral amb La Faixsula – (H)istriònis i la Small River Brass Band
• De les 17 a les 19 h, al Mercat Central: Master Mercat Jr. Tallers de gastronomia infantil
• De les 18.30 a les 21 h al Mercat Central i voltants: Animació teatral amb La Faixsula – (H)istriònis i la Bandarra Street Orkestra
Redacció TT - 15/03/2017 - 15:05h
Lluís
16/03/2017
12:26
Haurien d'haver fet com el Mercat de Florencia amb 2 pisos:
1er pis mercat de peix, verdura i fruita.
2on pis al voltant tot de "restaurants" amb la cuina a la vista ben moderns per dinar/sopar en plan sushi, pasta, pizza, cuina més elaborada i una part central de estands de cerveces arteanes, vins i beure on agafaves el que volies. Entre els estands de beguda i els de menjar taules grans de fusta i podriem gaudir millor de les vigues modernistes.
Marc
16/03/2017
11:42
A más de 1 millón de euros por parada... sin comentarios...

Y mientras, en otras ciudades por menos dinero te montan edificios con proyección de eventos internacionales... vamos bien...
Molt bonic
16/03/2017
09:39
A mi el que més m'agrada és el rellotge de l'Amparito. 😢😢😢😢😢😢
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat