Es defineix el futur de la Tabacalera com un gran complex patrimonial i cultural
  
El gran complex cultural i patrimonial amb l’arqueologia com a eix principal que s’ubicarà a la Tabacalera, ja està pràcticament definit. Després d’un any de l’acord marc signat entre l’Ajuntament de Tarragona i la Generalitat de Catalunya, en la visita del conseller de Cultura Santi Vila l’abril del 2016, aquesta setmana s’ha concretat el contingut de les bases del Pla Funcional de la Tabacalera.

L’Ajuntament convocarà el concurs per a la seva redacció abans de l’estiu i la Generalitat es farà càrrec del cost econòmic, que està pressupostat en 110.000€.

El Plec de condicions que s’acaba de definir i que serà el full de ruta per als equips multidisciplinars que es presentin al concurs, regeix les següents característiques:

- Conservar i incloure els equipaments existents realitzats el 2011 (Tarragona Impulsa, Arxiu Municipal, Capsa de Música)

- Treballar en la resta de superfície de 46.761m2 (dels 52.000m2 totals)

- Definir els usos dels 14 edificis de diferents mides i volums (entre naus industrials, magatzems...)

- El disseny ha de facilitar la interpretació del discurs històric del passat, el present i el futur de la ciutat a través dels diferents equipaments que s’hi han d’instal•lar

- Treballar per tenir en compte l’entorn de la Part Baixa de la ciutat posant en valor tot el llegat patrimonial existent

- Tenir en compte Tabacalera com el centre territorial de tot el patrimoni romà. Poder incloure en el circuit museístic espais com Centcelles o Arc de Berà.

- Teixir un únic discurs únic des del Museu Arqueològic, la gran Biblioteca central de la ciutat i l’esdevenir d’experiències artístiques i d’intercanvi de coneixement

- Equipaments que s’hauran d’incloure al projecte: Museu Nacional d’Arqueologia de Tarragona; Biblioteca Pública de Tarragona; Institut Català d’Arqueologia Clàssica; Museu d’Història de Tarragona; ampliació de l’Arxiu Municipal; espais d’autogestió vinculats a la cultura i a l’art; Centre d’Interpretació de l’antiga fàbrica Tabacalera; entitats vinculades al patrimoni; sales d’exposicions -eix cívic entitats- i espais de reserva, que en total sumen uns 44.452m2 de superfície construïda.

Aquest plec de prescripcions tècniques presentat avui té la finalitat de descriure els treballs a desenvolupar i definir les condicions, directrius i criteris tècnics generals que han de servir de base per a la realització i dels treballs per a aquest concurs públic que es convocarà abans de l’estiu i que constarà de dues fases. En la primera, tots aquells equips interessats tindran el termini d’un mes per presentar una primera proposta funcional. D’aquests, un jurat tècnic n’escollirà i premiarà cinc de finalistes que hauran d’aportar un segon projecte més complert, que finalment farà decantar els guanyadors. Tot plegat s’estima que pugui durar entre 3 i 6 mesos.
Redacció TT - 22/03/2017 - 13:58h
aj
23/03/2017
18:17
i també EL TRONO?
allò que el vent s'endugué
23/03/2017
17:07
Com carregar-se un dels espais grans de TGN. Miquetes a miquetes no serà res. Destralers!!!
M A P
23/03/2017
09:34
Doncs molt bé si es desencalla la nau. L'esforç pressupostari per a desenvolupar el projecte complert serà molt gran. D'on es preveu que surti?
No es contempla l'opció de que, almenys en part procedeixi de la iniciativa privada?
És que un servidor, de jubilat, amés d'un lloc saludable on passar l'estona, m'agradaria també annar cobrant un a pensió
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat