ERC vol una revisió del POUM que considera un instrument sobredimensionat i obsolet
  
ERC-MES-MDC apel•la a la responsabilitat dels grups polítics per revisar el planejament urbanístic de Tarragona sense mandra ni por
ERC-MES-MDC demana una revisió de l’actual POUM de Tarragona ja que considera que és un instrument sobredimensionat i obsolet. ‘L’actual POUM respon a la lògica del segle XX basada en el creixement continuat, el malbaratament de sòl i recursos i l’especulació.

Nosaltres apostem per la lògica del segle XXI d’un desenvolupament sostenible’, explica el portaveu Pau Ricomà. Des d’ERC argumenten que l’actual POUM es va definir en base a projeccions demogràfiques molt desviades i irreals i que està orientat a generar sobreoferta immobiliària: ‘Hem de tenir en compte les dramàtiques conseqüències que va portar aquesta manera de fer. Alguna lliçó hauríem d’haver après després de la crisi financera’, afirma Ricomà qui afegeix que ‘aquesta visió coincideix amb criteris generals de tècnics, urbanistes, geògrafs i arquitectes’.

Els republicans destaquen que ‘ens trobem davant un canvi de paradigma on ha crescut la consciència del risc que comporta el creixement descontrolat, el malbaratament de recursos i les conseqüències del canvi climàtic. Ara més que mai pren importància la preservació dels espais naturals’. Pau Ricomà remarca que cal apostar pels compromisos recollits en l’Agenda 21 que prioritza la recuperació de les zones degradades i abandonades i evitar el creixement urbà incontrolat.

‘L’urbanisme del segle XXI prioritza la recuperació, regeneració i dignificació per sobre el creixement extensiu. L’actual POUM és un devorador d’espais verds’. Ricomà afegeix que ‘la nostra prioritat és la recuperació del centre i la cohesió amb el Nord i Ponent a partir de l’eix del gran parc fluvial del Francolí, així com la preservació d’un Llevant verd’.

Des d’ERC-MES-MDC expliquen que la posició del grup municipal ha estat explicada a la militància local i sotmesa a votació i s’ha rebut l’aval d’un 98% de vots favorables. Els republicans fan ara una crida a la responsabilitat de tots els grups polítics per assolir el suport suficient per revisar el POUM i, com a primer pas, convocar un plenari extraordinari per debatre sobre la revisió. ‘Hem d’abordar la revisió del planejament urbanístic sense mandra ni por. Encara estem a temps d’evitar el desastre’, conclou Ricomà.
Redacció TT - 19/04/2017 - 14:07h
incredul
19/04/2017
17:48
D'acord amb revisar el POUM sempre i quant es fassi amb un termini màxim de dos anys, perquè sinó estarem deu o quinze anys mes parats
Toni
19/04/2017
16:48
Reobrir el debat d'un planejament urbanístic desmesurat, innecesari i contraproduent per la cohesió de la ciutat, és el més sensat. Però cal ademtre que fem tard per aturar-lo i que les possiblitats de reformular el plà estan limitades. De totes formes, cal intentar la seva modificació per a fe run pla menys agressiu i menys expansiu a curt plaç
A ver...
19/04/2017
14:11
Estos ineptos quieren reabrir el melón del POUM que se cerro hace menos de 2 años despues de más de 10 de elaboración.

Son brillantes, brillantemente inutiles.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat