De los Rios posa com a “exemple a seguir” la remodelació del Mercat Central de Tarragona al Congrés de Mercats Municipals que s’ha celebrat avui a Vilafranca
El tinent d’Alcalde destaca “la millora substancial per la ciutat en general i pel sector comercial que suposaran les obres”
  
Segons informa l’Ajuntament de Tarragona, el conseller de Promoció i Estratègies de Ciutat i Projecció Exterior i president d’Espimsa, Sergi de los Rios, ha assistit avui dilluns al ‘Tercer Congrés de Mercats Municipals. Mercats de proximitat, mercats globals’ que ha tingut lloc a Vilafranca. De los Rios ha fet una intervenció en el marc del congrés sota el títol ‘La reforma del mercat de Tarragona: un exemple de l’adaptació a la realitat econòmica del moment’. “L’objectiu de la meva intervenció ha estat posar Tarragona com a experiència a seguir en casos similars”. “I és que la remodelació del nostre mercat es planteja com la remodelació d’unes instal•lacions que estaven obsoletes, l’adaptació d’un format de venda a un nou concepte d’equipament i una operació de dinamització de tot el centre comercial de la ciutat”, ha resumit el tinent d’Alcalde de Promoció.

De los Rios ha explicat que “no volem fer només un lífting. Les obres suposaran tenir unes parades modernes, amb garanties d’higiene i salubritat i amb comoditats per als treballadors. Així mateix, cal tenir en compte també el canvi que suposarà la implantació d’una planta de logística, totalment integrada al mercat, per als serveis bàsics i, sobretot, per a la càrrega i descàrrega. Amb això, el carrer deixarà de ser dels camions, per retornar als vianants”. “L’existència de dues plantes d’aparcament amb accés directe al mercat i connectades a les tres ja existents a la plaça Corsini, també suposaran un punt d’inflexió importantíssim. Anar a comprar al mercat serà molt més còmode”.

Pel que fa a l’adaptació a les noves necessitats, de los Rios ha destacat que l’avenç que suposarà “integrar, dins del mercat, un equipament en format supermercat, que complementarà l’oferta de producte fresc”. “El consumidor podrà fer una compra més àmplia dins la mateixa instal•lació. Un format reforçarà l’altre, en lloc de fer-li la competència”.

El president d’Espimsa també s’ha referit a la contribució a la dinamització del centre comercial de la ciutat. “La remodelació de les instal•lacions comportarà treballar en la modernització de les botigues envellides, en potenciar l’atracció i dinamització que suposarà el conjunt del mercat (amb el mercat tradicional modernitzat més el supermercat) i en el fet que es trobi situat en un enclavament de comunicacions capaç d’atraure i retenir consumidors d’arreu de la ciutat i del Camp de Tarragona”.

Així mateix, de los Rios ha conclòs que “les obres comportaran també una reurbanització i renovació de l’espai al voltant del mercat i serviran de locomotora per a la renovació i dinamització d’un ampli sector comercial que comptarà amb el suport de l’Ajuntament per a la modernització dels comerços i la realització d’activitats ciutadanes a l’àmbit del mercat”.
Redacció TT - 11/05/2009 - 18:34h
S. JUNCOSA
12/05/2009
17:40
Confio en que la decoració del nou mercat no vagi a càrrec del pintor de "zombis".
Héctor Pascal
12/05/2009
17:35
Però... Sr. Jo! No sab vostè que quan un individu és nomenat per a dirigir els destins del poble, reb com una mena de llegat celestial que el converteix en un ésser útil i hàbil?
Bé, en el cas d'aquest Sr. d'ERC, com que no és creient, igual Déu no li ha enviat el deixonses celestial.
Jo
12/05/2009
12:11
Però aquest d'ERC, que nomès servien per cobrar i callar?, si aquest tio no sap n els que es pesque.
hay marededeu que'm quedi com estic.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat