La CUP vol que el POUM es revisi en benefici dels ciutadans i no només dels promotors
  
La CUP de Tarragona considera inacceptable la decisió del govern de Ballesteros de sotmetre a revisió el POUM, però només pel que fa a les càrregues econòmiques que han d’assumir els promotors privats que desenvoluparan els plans urbanístics. La portaveu del grup municipal de la CUP, Laia Estrada, assegura que la justificació que motiva aquesta modificació és la necessitat d’actualitzar «unes previsions que han quedat desfasades perquè el POUM es va elaborar en un altre context econòmic, i això és perfectament extrapolable a tot el contingut del POUM».

La consellera Laia Estrada afirma, en relació a la revisió a la que es sotmetran els dos informes econòmics, «ara que el consistori per fi reconeix que el POUM es va elaborar en ple apogeu del paradigma que dugué a l’Estat espanyol a l’esclat de la bombolla immobiliària, no poden negar que també les previsions de creixement han quedat desfasades». Estrada confia que si a la Generalitat s’ha entès que cal una nova Llei d’Ordenació del Territori fonamentada en el principi del planejament urbanístic sostenible, que aposti pel reciclatge urbanístic en detriment de l’obra nova, també es pot entendre a Tarragona.

El conseller cupaire Jordi Martí Font explica que és per això que la CUP aprofitarà el ple per a sol•licitar la revisió del POUM alhora que preguntaran «per quins motius només es revisa la part del planejament que afecta els interessos econòmics dels promotors privats». El regidor independentista assegura que «ni és ètic ni és moral que a la nostra ciutat el planejament només es revisi perquè sigui més barat urbanitzar noves zones, com per exemple la que té com a principal promotor José Luis García, per a qui treballava l’actual responsable d’Urbanisme».

Per tot plegat, Martí Font explica que la CUP ha donat suport a la proposta d’ERC-MES-MDC per sol•licitar un ple monogràfic sobre la revisió del POUM, i aplaudeix la iniciativa de les tres federacions de veïns de la ciutat, que han sumat esforços per organitzar un debat sobre les alternatives al planejament urbanístic a Tarragona.
Redacció TT - 24/05/2017 - 14:16h
fan falta
27/05/2017
19:11
Hem de construir més zones enjardinades a TGN. Arbres que facin bona ombra a l'estiu.
Encara podem tornar a fer una Tarragona bonica
25/05/2017
10:05
Contra José Luis García ens hem d'unir tots, que és un dels responsables (amb el vist-i-plau dels xanxullos de l'Ajuntament) i dels que més ha contribuït a fer més lletja Tarragona amb els ses pisos d'obra vista barata i estèticament horrorosos (passejar per l'Arrabassada és tenir ganes d'arrancar-se els ulls, per exemple).
ok
24/05/2017
21:51
El dit a la llaga.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat