La CUP contra el "nou pla" de la Budellera, que considera està al servei dels especuladors
  
La CUP de Tarragona mostra el seu rebuig absolut al «nou pla» de la Budellera, presentat per la Junta de Compensació Provisional de la Budellera el passat 10 d'agost a l'Ajuntament de Tarragona. Aquest cop, la Junta de Compensació ha presentat el seu nou pla sense gastar tot el termini d'allargament que l'Ajuntament li havia donat després de trobar que el primer termini atorgat era insuficient per incloure, segons les seves apreciacions, el 80% de les al•legacions que la Comissió Territorial d'Urbanisme de Tarragona els va obligar a incloure. Durant aquest temps, el regidor d'Urbanisme Josep M. Milà ha anunciat mesures de canvi en el POUM, que la CUP denuncia que «fins ara era intocable», encaminades a facilitar i fer més barates algunes de les actuacions que els promotors preveuen. «Però no volem ser malpensats i ho atribuïm, només, a una curiosa coincidència», afirmen.

La CUP recorda que «l'alcalde Ballesteros va mentir quan la Comissió Territorial els va obligar a modificar el pla. En aquell moment, l'alcalde va presentar els canvis a què la Comissió d'Urbanisme de la Generalitat de Catalunya obligava l'Ajuntament com a recomanacions que ells havien admès de bon grat a partir d'un acord negociat, quan tothom sap —inclòs ell— que la Comissió Territorial d'Urbanisme no recomana sinó que obliga. Una altra mentida de Ballesteros que no volem obviar perquè aquest estiu ell mateix ha acusat de mentiders els dos regidors de la CUP i des de la CUP volem tornar a deixar clar que si a Tarragona hi ha un mentider aquest es diu Josep Fèlix Ballesteros i cobra com a alcalde», asseguren.

Aquest «nou pla» que ara la Junta de Compensació presenta té una sèrie de virtuts com a conseqüència d'haver aplicat les al•legacions que diverses entitats van presentar en el seu dia, també la CUP. En aquest sentit es pregunten com és possible que els constructors impulsors, assessorats per l'Ajuntament, no coneguessin «les mínimes normes urbanístiques que les entitats els van recordar i la Comissió d'Urbanisme els ha obligat a complir». «Els constructors volien fer passar gat per llebre? Els tècnics no van poder expressar els seus coneixements perquè algú els ho va impedir? O el senyor Milà, a qui reconeixem una gran capacitat de treball, tenia altra feina i no s'hi va fixar?», afegeixen.

Ara, amb els nous canvis, que la CUP aplaudeix, les obres es farien per fases, la mobilitat «no seria tan caòtica com preveia la proposta dels constructors», es milloraria l'enllaç amb l'autovia A-7, no hi hauria pàrquing en zona verda com deixava fer l'Ajuntament, s'actualitzaria l'informe econòmic dels diners que havien de rebre els amos dels terrenys de la platja Llarga que havien de canviar el seu ús, les zones amb jardí serien integrades al nou barri i l'alçada dels edificis no podria tenir l'impacte visual que havia de tenir. Segons la formació anticapitalista, però, «aquest pla urbanístic, tal com hem dit en reiterades ocasions, no es farà».

La CUP creu que «tot són temes de mínims que no van a l'arrel del problema, ja que en el fons aquest nou pla té els mateixos problemes centrals que el vell. I quins són aquests? Doncs que el pla és innecessari per a Tarragona, tot i que molt profitós per a uns particulars que tenen en l'actual conseller d'Urbanisme no un aliat sinó pràcticament un dels seus. Milà ni va posar en dubte el pla vell ni deixarà de defensar el nou». Sobre Milà, recorden que és fundador i membre fins fa poc del despatx d'arquitectes que va fer els plànols de tot aquest «desenvolupament» i que durant anys i panys ha treballat per a José Luis García, president de la Junta de Compensació. És per això pel que conseller d'Urbanisme de Tarragona, Josep M. Milà, ha d'abandonar el saló de plens cada cop que es parla del pla urbanístic més important que preveu el municipi en els propers anys. Al parer de la CUP, «això és una vergonya per a una ciutat com la nostra, una vergonya amb totes les lletres».

I és que la CUP manté que nous plans parcials urbanístics són «innecessaris» per a la ciutat ja que no hi ha hagut creixement poblacional que ho justifiqui, tan sols «el lucre important per als propietaris dels terrenys i els constructors que el pretenen executar, però els interessos d'aquesta minoria no són els de la ciutat.» Aquests interessos segons el grup municipal passen més aviat per la rehabilitació dels edificis ja existents —15.000 habitatges buits segons el Pla d'Habitatge Local oficial— i «per fer habitable una ciutat que en cadascun dels seus carrers i barris sembla deixada de banda precisament per qui l'hauria de tenir sempre en el seu pensament». La CUP no vol que es destrueixi una part important de la zona verda de la ciutat «com a conseqüència d'unes pràctiques especuladores que no atenen al creixement real de la ciutat, que és mínim, i que alhora deixen de banda la rehabilitació com a centre de les polítiques públiques d'habitatge, tal com defensen totes les institucions europees, espanyoles i catalanes, excepte l'Ajuntament de Tarragona que continua ancorat en l'urbanisme especulatiu sense sentit del segle XX», conclouen.
Redacció TT - 24/08/2017 - 14:40h
FGH
28/08/2017
13:43
no hace falta mas palabras con ver el abandono del centro de la ciudad es suficiente.
Dice Ballesteros que van a "fichar" a todos los que vengan en las delegaciones del 2018, si no es capaz de descubrir a los que llenan las calles de basura ,,,,,, desde primera hora de la mañana?
A Isabelics
28/08/2017
09:54
Mira, la màfia d'Inipro cabalga de nuevo. D'on surt el diner per pagar els cibervoluntaris ara, Bego?
Isabelics
27/08/2017
18:31
¿Porque no dejamos de insultar y buscamos las partes positivas de las cosas y seguro que la ciudad se beneficiará?
¿El Plan General no fue aprobado por la mayoría de partidos políticos después de mucho debatir?
¿La reconstrucción de un piso en un viejo edificio, con las normativas actuales, no es mucho mas caro que un piso en un edificio recién construido?
¿Podria la CUP informarnos sobre los 15.000 pisos vacíos y su estado?
¿No es verdad que la falta de terrenos en Tarragona aumentará el precio de las posibles construcciones?
¿No es preferible un piso en la 5ª planta cerca del mar que no un 12º en medio de un centro comercial?
¿Tienen derecho los pueblos a disfrutar de la Playa?
Gracias
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat