La CUP assegura que el Pla de la Budellera està mort gràcies a la resposta social
  
"La CUP de Tarragona fem festa major perquè s’ha tornat a aturar el projecte especulatiu més gran de la ciutat dels darrers decennis, juntament amb Terres Cavades (pla rebatejat ara com a Vall del Llorito).

Aquest projecte preveu la construcció de milers d’habitatges que no són necessaris en aquesta ciutat ni a curt, ni a mig termini, tal com confirma el Pla d’equipaments que el mateix Ajuntament va encarregar a la URV el passat 2016; i no hi ha cap altre estudi en què basar-se, la resta són opinions, interessades o no. Tal com hem denunciat en reiterades ocasions, si es vol garantir el dret a l’habitatge a la nostra ciutat, el que cal és donar sortida als milers de pisos buits que tenim arreu de Tarragona. De fet, no només ho diem la CUP, sinó que el Pla Local d’Habitatge indica com a principal línia d’actuació la rehabilitació de pisos buits.

Tanmateix, l’Equip de Govern de l’Ajuntament, per boca de la seva portaveu, Begoña Floria, en el plenari celebrat avui dijous 25 de gener, ha expressat el seu suport incondicional a l’obra nova i a convertir part de la zona natural de la ciutat en un nou barri. Cal tenir en compte que l’Ajuntament de Tarragona destina 0 euros a la rehabilitació d’edificis en altres indrets de la ciutat on aquesta és necessària. I ja sabem que l’obra nova a qui més diners dona és als constructors.

La CUP de Tarragona expressem, un cop més i ho farem tantes vegades com calgui, el nostre rebuig absolut al PPU24. Ja vam denunciar, en el marc de la suspensió de l’anterior projecte urbanístic, que era incomprensible que els constructors impulsors, assessorats per l'Ajuntament, no coneguessin les mínimes normes urbanístiques que la Comissió d'Urbanisme els ha obligat a complir. Ara, de nou, els promotors tornen a presentar un projecte incapaç d’incorporar les prescripcions que la Comissió Territorial va indicar, potser esperant colar gat per llebre, perquè no poden concebre el pla sense els paràmetres que els possibilitarien obtenir la màxima plusvàlua.

L’afirmació de Begoña Floria defensant la construcció d’obra nova per fer front a l’encariment dels pisos que està experimentant la ciutat no té ni cap ni peus, i és de la mateixa escola que l’afirmació que feien els especuladors als 90 en el sentit que calia abaixar el preu del sòl per tal que l’habitatge fos més barat. Ja sabem on vam fer cap...

Per part nostra, entenem que el PPU24 de la Budellera està mort gràcies a la resposta social que s’ha donat a Tarragona i a l’avarícia dels que se’n volen lucrar. Per això, exigim, no només la seva retirada, sinó una revisió general de l’ordenament urbanístic de la ciutat, que superi la lògica urbanística que impregna el POUM de Tarragona (que és la mateixa que ens va dur a la bombolla immobiliària) i prioritzi la vertebració de la ciutat i garanteixi el dret a l’habitatge. Si el pla no està enterrat és per la simpatia que mantenen les elits de la ciutat amb els dirigents locals, des de temps immemorials".
Redacció TT - 25/01/2018 - 14:53h
SUSPES I PROU
26/01/2018
11:41
No estaba muerto, que estaba de parranda!! Seguint amb la tònica dels polítics en general, la CUP de nou mal informa als ciutadans, ja que qui tingui un mínim d’interès sap que únicament està suspesa l’aprovació definitiva, a falta que es modifiquin quatre punts de poca envergadura del projecte. Agradarà més o agradarà menys, però el PP24 tira endavant.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat