La CUP denuncia Josep Maria Milà i José Luis García per prevaricació i tràfic d'influències
  
La Candidatura d’Unitat Popular ha fet pública, en roda de premsa aquesta tarda a l’Ajuntament de Tarragona, la querella criminal presentada per la formació contra el regidor Josep Maria Milà i el constructor José Luis García, en relació al projecte de la Budellera (el PPU-24). Amb la presència dels dos consellers cupaires, Jordi Martí i Laia Estrada, i de l’advocada Montse Aumatell, s’ha explicat que denuncien presumptes delictes de prevaricació, tràfic d’influències i delictes sobre l’ordenació del territori i l’urbanisme. Segons Martí, la formació anticapitalista ha portat a terme aquesta acció d’acord amb el compromís electoral “de denunciar la possible corrupció de l’Ajuntament de la ciutat, un dels punts centrals del programa de la CUP”.

Aumatell ha aclarit que “la querella no té a veure amb el contingut propi del pla sinó amb el procediment amb el qual s’ha dut a terme”. Els indicis que s’han presentat en relació amb el regidor Milà tenen a veure amb “la seva participació en la Junta de Govern Local, en la qual va votar malgrat tenir el deure d’abstenir-se tenint en compte que va ser un dels redactors principals del projecte abans de ser regidor, així com la participació continuada en la supervisió, reunions, etc.”. Martí ha apuntat que “resulta irònic, ara que parlem tant d’incompatibilitats, que en el seu moment aquesta no fos detectada per la Secretaria General de l’Ajuntament”. Per altra banda, els indicis relacionats amb el promotor José Luis García tenen a veure amb “la col•laboració continuada en el temps amb el regidor Milà, tal i com indiquen els webs de les respectives empreses amb el projecte Terres Cavades a la Vall del Llorito”.

Segons Estrada, l’interès per esclarir aquests fets rau en la “coneguda posició de la CUP contra els plans urbanístics que corresponen a interessos privats enlloc dels de la ciutadania, amb polítiques d’obra nova i ciutat dispersa enlloc de rehabilitació de pisos buits i vertebració dels barris”. També ha deixat clar que l’acció de la CUP “no es tracta de cap revenja” i ha recordat que fa un any que la formació va comprometre’s a treballar el tema de la Budellera “per tres mitjans: el polític, amb mocions, preguntes al Ple i participacions en comissions informatives i de seguiment; el comunicatiu, explicant públicament què era el pla i què hi havia en joc; i el judicial, que es materialitza amb aquesta querella criminal”.

La formació independentista, després de mesos de treball, va presentar el passat 9 de febrer els indicis, juntament amb documentació i la sol•licitud de diligències preliminars amb les quals demanaven tota una sèrie de documents als quals encara no hi han pogut tenir accés.

La querella va ser admesa a tràmit el passat dia 22 i ja s’ha fet l’ingrés de la fiança de 2.000€ en relació a la qual, segons ha avançat Estrada, estudiaran “realitzar un Verkami per fer front als costos judicials”. Ha deixat clar que si la formació es persona és perquè “la fiscalia només actua d’ofici en casos contra l’independentisme i els moviments socials”.

Finalment, han publicitat la cadena humana convocada per diferents entitats de la ciutat el proper 14 d’abril en protesta contra el pla de la Budellera.
Redacció TT - 28/02/2018 - 19:50h
APACH
03/03/2018
10:45
EFECTIVAMENTE VEU CIUTADANA!
240.000 euros y fin del delito, pero no olvidamos que en otras ciudades con situaciones similares los partidos politicos se unen a los ciudadanos que demandan y el juez rebaja el dinero para ejercer de acusación. ¿QUE OCURRE EN TARRAGONA? ¿ESTAMOS TODOS MUERTOS???
ORCO
03/03/2018
09:53
JOSÉ LUIS GARCIA, siempre el mismo promotor, siempre él mismo delante de la justicia, siempre al límite de lo legal aunque siempre dentro de lo inmoral.
¿Que tiene este señor que todos los politicos le obedecen? Si ERC esta en contra de la Budallera ¿Como no se presenta con la CUP en la acusación? quizás también JOSE LUIS GARCIA los tiene hipnotizados? ¿Podrá hipnotizar también al juez?? JOSE LUIS GARCIA ES MUY BELLO, HIPNOTIZA POR SU BELLEZA!
FGH
02/03/2018
16:04
Que alguien consulte que hacia y decía Ballesteros cuando era candidato y condenaba Terres Cavades ,es increíble el cinismo de algunos
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat