L'Ajuntament inicia els tràmits per a la millora del Teatre Auditori Camp de Mart
  
L’Ajuntament inicia els tràmits per la reforma i millora del Teatre Auditori Camp de Mart. El punt de partida de les actuacions a dur a terme són els informes tècnics que aquest matí han presentat en roda de premsa la consellera de Cultura, Begoña Floria, i el cap tècnic de Cultura, Anton Baixeras. La consellera ha explicat “el Teatre Auditori del Camp de Mart és un equipament cultural emblemàtic de la ciutat amb més de 35 anys de vida i requereix una sèrie de millores per posar-lo al dia”. En aquest sentit ha explicat que en els darrers mesos s’han encarregat informes tècnics de valoració de l’estat, tant de les instal•lacions com de la carpa, per, a partir d’ells, elaborar un projecte que planifiqui les actuacions necessàries i realitzar-les per fases, garantint la convivència amb les activitats programades.

Així, els darrers informes sobre l’estat de la carpa indiquen que l’estructura i la fonamentació mostren un bon estat general de conservació i en recomanen revisar els canals de desguàs de l’aigua procedent de la coberta. D’altra banda, pel que fa a la coberta tèxtil, les darreres inspeccions indiquen que té una vida de 23 anys i que presenta una resistència suficient per a l’ús que actualment té la coberta del Camp de Mart. Tot i això, indiquen que el teixit està sotmès al pas del temps i les inclemències climatològiques que en fan necessària la seva reposició. En aquest sentit, Floria ha explicat que la renovació de la coberta serà la primera de les actuacions que afrontaran i s’inclourà en els pressupostos de 2019.

Respecte a les instal•lacions, s’està realitzant un estudi de solidesa de l’edifici, anàlisi de patologies i justificació estructural. Els resultats preliminars assenyalen que l’estructura horitzontal, els forjats de llosa de formigó armat, no pateixen deformacions; alguns elements estructurals verticals o pilars de formigó armat tenen patologies provocades per la humitat i, tot i que no es tem per l’estabilitat de l’estructura, caldrà fer actuacions de reforç. Pel que fa a l’estructura de formigó s’entén que és sobredimensionada i que per tant està estable, respecte a la fonamentació està suportada directament sobre un terreny natural de roca. A l’espera de l’informe final, la consellera ha explicat que les conclusions d’aquest estudi seran la base per elaborar un projecte per posar al dia el Teatre Auditori Camp de Mart.

Breu recorregut històric

El Teatre Auditori del Camp de Mart és un projecte de l’arquitecte Manuel Lamich Fontanet que va crear un auditori inspirat en els teatres clàssics i que va dissenyar situant la muralla com a teló de fons per realçar el seu valor patrimonial. Es va inaugurar l’11 de juliol de 1970 i la primera actuació que va acollir va ser l’espectacle de la companyia de ball d’Antonio Gades. Per a la seva construcció es van excavar 20.000 metres cúbics de terra, dels quals 8.000 van ser roca. Les principals millores posteriors que s’hi van fer: instal•lació dels seients de plàstic i la instal•lació de la carpa. La coberta tèxtil es va instal•lar el 1.993, amb una extensió de 2.980 metres quadrats, va ser considerat l’envelat més gran d’Europa.
Redacció TT - 11/07/2018 - 09:45h
ciutadà
28/07/2018
22:04
Menys política i més cultura.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat