0 comentaris
09:02
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
Finalitzades les intervencions arqueològiques a l'antiga caserna de la guàrdia civil
  
Foto: Mauri
Foto: Mauri
Al solar de l’antiga caserna de la guàrdia civil (carrer López Peláez) ha finalitzat la segona fase d’una intervenció arqueològica que ha permès documentar l’existència d’un extens edifici d’època romana que ocuparia aquesta part extramurs del suburbi nord occidental de Tarraco. Aquest edifici mostra una cronologia inicial del segle II dC (època flàvia), tot i que existeixen evidències d’activitat anterior com a punt d’extracció de roca o pedrera en el canvi d’era (segle I dC).

És a partir del segle III que l’edifici és abandonat, tornant a documentar activitat constructiva i funerària a partir d’època baix imperial, entre els segles IV i VI.

Durant aquesta darrera fase les troballes més destacables han estat la documentació d’una estructura baix imperial datada entre els segles IV i V, destinada a la captació d’aigües subterrànies. Es tracta una estructura en forma de galeria amb accés esglaonat i coberta de volta de canó, que en el seu tram final es troba retallant el nivell natural de margues, de manera que queda condicionat l’espai amb accés a la veta aqüífera natural.

També s’ha localitzat una segona cavitat subterrània amb accés mitjançant un arc de mig punt obert al mur que delimita el gran edifici del segle II pel seu límit oest; al fons d’aquesta cavitat s’ha localitzat un altra surgència d’aigües naturals, tot i que la seva funcionalitat no sembla estigui associada a l’aprofitament de l’aigua sinó més aviat al control de les humitats que provoca la veta aqüífera.

El projecte constructiu preveu que aquestes estructures subterrànies siguin accessibles només per a investigadors, un cop quedi enllestit el nou edifici.

La fase baix imperial també mostra activitat funerària amb la localització de diversos enterraments de diversa tipologia, en procés d’estudi.

D’altra banda, finalitzada la intervenció arqueològica, ara el Servei Municipal de l’Habitatge de Tarragona començarà la construcció de l’edifici de 30 habitatges, 27 aparcaments, 31 trasters i 2 locals comercials a la planta baixa. Els nous habitatges tindran entre 65 i 105 m2 i ja estan tots venuts, mitjançant un sorteig de les persones que es van interessar en la seva adquisició.

La consellera de Patrimoni, Begoña Floria, ha manifestat que “amb la construcció de l’ edifici es recuperarà aquest espai al centre de la ciutat i se li donarà un ús residencial que dinamitzarà la zona i dignificarà l'entorn, al mateix temps que s’integrarà un altre element patrimonial a una nova construcció”.
Redacció TT - 26/07/2018 - 09:02h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat