ERC reclama un nou replantejament urbanístic davant la nova suspensió del Pla Parcial de la Budellera
  
Davant la nova suspensió del PPU-24 La Budellera acordada per la Junta de Govern Local, ERC reclama novament replantejar el creixement urbanístic de Tarragona. ‘La Budellera és un pla maleït com ho va ser en el seu dia Terres Cavades. Són plans que pel seu cost medi ambiental no es justifiquen amb cap de les previsions demogràfiques fetes pels experts’, afirma el portaveu d’ERC Pau Ricomà.

La notícia, que s’ha donat a conèixer en el marc de la Comissió de Territori celebrada aquest dilluns a l’Ajuntament de Tarragona, porta als republicans a reafirmar la necessitat de debatre sobre el creixement de la ciutat. ’Cap on volem que creixi Tarragona? Amb aquest interrogant ens juguem el futur de la ciutat i aquest debat ha de marcar les eleccions de maig del 2019’.

En aquest sentit, Ricomà ha posat també damunt la taula la partida de prop de 3 milions d’euros que el PSC inclourà als pressupostos de 2019 per urbanitzar el PP10, on s’havia d’instal•lar IKEA. ‘IKEA havia d’aportar gairebé 16 milions per la urbanització de la zona i el PSC s’entossudeix en tirar endavant el pla sense aquests diners. Demanar un préstec de quasi bé 3 milions d’euros per urbanitzar aquesta zona és continuar amb aquella antiga i arriscada manera que tenien els ajuntaments de finançar-se a través del totxo i, malauradament, ja en coneixem les conseqüències’. Ricomà alerta també de l’impacte que tindrà sobre el teixit comercial de proximitat. ‘El PP-10 posarà a disposició dels interessats 68.000 m2 per usos comercials, unes Gavarres 2, a l’altra costat de carretera. Això tindria un fot impacte sobre un comerç local que a dia d’avui ja pateix molt’

El líder dels republicans ha insistit en que ‘des d’ERC apostem i treballem perquè es pugui viure amb les millors condicions a la ciutat que ja està construïda. El creixement continuat en extensió és insostenible ecològicament i socialment i només té sentit pels beneficis dels promotors immobiliaris’. Ricomà ha criticat durament l’equip de govern afirmant que ‘el PSC i el PP no governen amb sentit de ciutat, vetllant pels interessos generals, sinó pels interessos d’uns particulars molt concrets. Una reduïda elit que des de fa quatre dècades es mou com si la ciutat fos seva’.

Pau Ricomà ha remarcat en roda de premsa que ‘Tarragona té un problema enorme d’envelliment estructural i d’estat ruïnós dels edificis. O ens plantegem un pla de regeneració i rehabilitació seriós, amb objectius plurianuals, aprofitant tots els ajuts d’administracions de rang superior, o no podrem evitar una profunda decadència habitacional, comercial, de convivència i de seguretat’. El republicà recorda que ‘ERC, com a grup més gran de l’oposició, ens hem mantingut ferms en reclamar un replantejament del creixement urbanístic juntament amb la CUP, amb qui coincidim en aquesta i altres lluites pel bé general’.

En aquest sentit, el candidat d’ERC a l’alcaldia fa una crida als diferents grups de l’oposició, ‘en concret a C’s, PDeCAT i ICV, a compartir la defensa d’un nou model urbanístic i social per Tarragona‘.
Redacció TT - 17/12/2018 - 15:21h
no importa qui sigui
23/12/2018
11:01
No ens cal cap de Vox. Només un alcalde que tingui les idees clares i que tingui bon gust.
Jose
20/12/2018
11:47
Esto se acabara cuando entre VOX en este Ayuntamiento, ya hay rumores de que incluso han hablado con algún concejal del ayuntamiento proponiéndole ir en la lista de las próximas municipales.
Toni
19/12/2018
20:07
Ballesteros dirà ara el que calgui abans se les eleccions. Personalment no votaré a cap formació política que estigui a favor del Pla actual a la Budallera. No crec que cap partit arregli cap dels mals de Tarragona però almenys que no n'afegeixin un altre.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat