ERC retreu al PSC-PSOE l’imcompliment de la promesa d’aportar 8 MEUR per al Mercat Central
Els republicans demanen 2 milions d’euros als PGE, CiU 4 i el PSC en garanteix 1
  
Tot i que segons l’Ajuntament l’Estat ha garantit una inversió en els propers anys de 8 MEUR per al Mercat Central de Tarragona, i a l’espera de que es signi el conveni corresponent, la majoria de partits polítics, començant pels que formen part de l’equip de Govern a la nostra ciutat i després que per unanimitat s’aprovés en l’últim plenari que els corresponents diputats farien el possible per aconseguir el finançament promès pel Govern Central, han fet realitat la dita “Per demanar que no quedi”.

Aquestes són fins al moment les esmenes presentades i l’explicació de les mateixes:

Per al diputat socialista per Tarragona i coordinador del PSC a les Corts Generals, Francesc Vallès, “Hem introduït dues esmenes als Pressupostos Generals de l’Estat per al 2.011 per valor de 1.100.000 euros que beneficiaran directament la demarcació de Tarragona. En concret, es tracta d’una partida d’un milió d’euros per al projecte de remodelació del mercat central de Tarragona"

“En relació al mercat central vull posar de relleu que els socialistes complim els nostres compromisos. Gràcies al treball tant de l’Ajuntament com del grup parlamentari hem aconseguit una inversió que permetrà tirar endavant les obres del mercat central.”

Vallès ha volgut traslladar així un missatge de tranquil•litat als paradistes que veuran assegurada una inversió que permetrà dur a terme l’obra.

Francesc Vallès ha remarcat que “es tracta d’una bona notícia per les nostres comarques ja que ens permeten augmentar la dotació econòmica d’uns pressupostos ja de per si molt favorables per casa nostra tenint en compte el context marcat per la contenció en la despesa derivada de la crisi econòmica.”


D'altra banda, el Grup Parlamentari d’ERC al Congrés de Diputats ha presentat una esmena als Pressupostos Generals de l’Estat per tal d’atorgar dos milions d’euros a les obres de reforma del Mercat Central de Tarragona.

Cal recordar que el Govern de l’Estat va presentar uns pressupostos a les Corts que oblidaven el Merccat Central, ja que no destinaven cap partida econòmica. És per aquest motiu que el cap de llista per Tarragona les eleccions al Parlament, Sergi de los Rios, no entén que ara el PSC es vulgui posar la medalla amb una esmena d’un milió d’euros per a la reforma, quan el Govern espanyol del PSOE es va oblidar completament del mercat en el moment d’elaborar els pressupostos de l’Estat. “Es tracta d’un acte per fer la fotografia, ja que si el PSOE i el PSC haguessin contemplat una partida des d’inici, ara ningú hauria de presentar cap esmena sobre el Mercat Central de Tarragona”.

Sergi de los Rios ha remarcat que ERC presenta una esmena de dos milions d’euros perquè considera que un milió és simplement insuficient. En el curs anterior, el Govern va destinar, gràcies a una esmena d’Esquerra, mig milió d’euros a les obres de reforma. “El que volem és que el Govern espanyol destini el proper curs més d’un milió, ja que es va comprometre a invertir vuit milions d’euros en diversos anys per a la reforma del Mercat”, ha manifestat Sergi de los Rios.

L’objectiu d’ERC és doncs, poder arribar a un acord amb el Govern de l’Estat mitjançant l’esmena que ha presentat. “Som conscients que el PSC no intentarà augmentar el milió d’euros que demana la seva esmena, de manera que ha de ser ERC qui treballi per superar aquest milió. Ara toca treballar per superar el milió del qual es felicita el PSC”, ha assegurat Sergi de los Rios.

Per la seva part, el Diputat de CiU, Jordi Jané, ha demanat una dotació específica de 4 milions d’euros per al Mercat Central de Tarragona, complint així el compromís adoptat per l’Ajuntament. Per a Jané, “es tractaria de plantejar dues anualitats de 4 milions d’euros, una el 2011 i una el 2012, per tal de donar compliment els 8 milions d’euros que s’havien compromès per aquesta instal•lació”.
Redacció TT - 26/10/2010 - 16:36h
serrallenc fart
27/10/2010
21:20
kina vergonya dels rius,au ves a plorar amb el sonrisas idona-li records a la chacon.la sort dels tarragonins i catalans es k ja us keda poc de xupar.
perdre el temps
27/10/2010
12:36
No serveix de res queixar-se.
mentides
27/10/2010
09:13
Promeses són això, promeses. D'això viu el món polític.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.