0 comentaris
07:31
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
La Cuina d'en Carlos
  
El germans Carlos i Rafael Martínez oriünds d‘Andalusia va arribar fa molts anys a les comarques tarragonines i es van enamorar dels paisatges de Pratdip, un petit poble del Baix Camp, envoltat de muntanyes. Allí van descobrir els voltants de l’ermita de Santa Marina, de gran devoció popular, situada a pocs kilòmetres del nucli urbà, seguint la carretera que porta a Mora la Nova, a la part sudest de la serra de Llaberia. Hi es van fer càrrec de la cura del santuari i del bar situat al costat mateix de l’església. Amb el pas del temps, el bar es va convertir en un restaurant. Així va néixer La Cuina d’en Carlos, ara fa uns set anys.
La formació d’en Carlos com a cuiner és autodidacta. No va anar a cap escola d’hosteleria i va aprendre l’art dels fogons en l’àmbit familiar, bàsicament de la seva mare. La seva cuina és tradicional, cuina de sempre, catalana i de muntanya, partint de bons productes i respectant els seus sabors, amb elaboracions adients. Són plats abundants i contundents els d’aquest establiment, amb un protagonista principal que són les carns, i especialment la caça (senglar, cérvol...), en temporada. Estofats, fricandós, peus de porc i els “callos” són les estrelles d’aquesta cuina, regats en bons vins del Priorat, Montsant o altres D.O. de comarques tarragonines...

Però la Cuina d’en Carles ens pot sorprendre amb unes excel•lents anxoves del Cantàbric, o unes exquisides ostres gallegues, o un magnífic foie mi cuit elaborat a la casa, o embotits de la terra, o brandada de bacallà.

També totes les postres són fetes al lloc i en aquest capítol can remarcar la crema catalana, els flams i, sobre tot els pastissos.
Del menjador, senzill, amb quadres molt coloristes i abstractes, que recorden de lluny l’estil de Miró, s’ha n’encarrega en Rafael, amb simpatia i diligència. També té cura del celler, amb nombroses referències. Cal deixar-se aconsellar per ell i demanar el que ens suggereixi. La capacitat del menjador és per unes 40 persones i disposa d’un privat per unes altres 40. A l’estiu compte amb la terrassa davant del restaurant.

L’Establiment organitza jornades gastronòmiques i degustacions i maridatges de vins. Darrerament s’han presentat els vins del viticultors del Priorat, Mas d’en Gil (de Bellmunt), a càrrec del propietari, Francesc Rubio, maridats amb plats de la cuina d’en Carles. Els vins Coma Blanca, Coma Vella i Clos Fontà van acompanyar agradablement el rissoto de ceps, el filet de bou i l’estofat de cérvol.
Direcció: Ermita de Santa Marina. 43320 Pratdip. Tel.: 977 26 20 95 i 619 390 468. Horari: de 13,00 a 15,00 i de 20,00 a 22,00. Tanca: dimecres. Web: www.lacuinadencarles.net
E-mail: info@lacuinadencarlos.net
Fèlix Llovell - 06/02/2009 - 07:31h
Comentari eliminat
01/04/2009
13:17
Aquest comentari ha estat eliminat per incomplir les normes d'ús
Comentari eliminat
01/04/2009
13:17
Aquest comentari ha estat eliminat per incomplir les normes d'ús
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.