Homenatge gastronòmic de El Molí de Cal Tof a la població de Santa Oliva
  
Baltasar Julià, director propietari del restaurant vendrellenc El Molí de Cal Tof, ha volgut oferir un homenatge al municipi veí de Santa Oliva, presentant un menú gastronòmic dedicat a aquesta població, elaborat amb productes autòctons de les seves hortes i el secà. El menú que ha estat presentat darrerament, amb presencia de l’alcaldessa de Santa Oliva, Cristina Carreras, membres de la corporació municipal i dels mitjans de comunicació, s’ha incorporat a la carta del restaurant, que es troba pràcticament al limit del municipi de El Vendrell i el inici de Santa Oliva.

Baltasar ens ha comentat que des de sempre ha promocionat moltíssim la gastronomia típica del Vendrell i, especialment, el seu plat més representatiu que és el xató, i que ara ha volgut incorporà a la seva oferta culinària que compren plats molt apetitosos de la cuina catalana, un menú inspirat en la gastronomia de Santa Oliva.

Per la seva creació ha comptat amb la alcaldessa d’aquesta població, la historiadora local, Lola Díaz, la ceramiste, Roser Oter, que ha dissenyat i realitzat els plats i el xef de El Molí de Cal Tof, Lluís Viñas.

El menú consta d’un aperitiu, dos plats i postres i s’inicia amb l’esmorzar de vinya, a base d’una torrada amb tomacó, pernil salat, raïm i arengada confitada dessalada. El primer plat és un trinxat que té dues versions, la d’hivern (amb col, ceba, botifarra negra i patata) i la d’estiu (amb escalivada amb cansalada virada amb un fons de patata cuita amb oli d’oliva, llaurer i alls). El segon plat és un gall rostit amb figues o ànec amb salsa fina de ceba, tomàquet, bolets i herbes aromàtiques. Els postres, naturalment, son els coneguts reblons i marlets, tradicionals de Santa Oliva. Els reblons recorden les pedres que, històricament, utilitzaven els pagesos per fer els marges a les finques i estan fets al forn amb ametlla, mel i sucre; els merlets són els pilars que hi ha al cim de les muralles dels castells i com a postres, són bunyols farcits de crema i formatge de cabra.

El menú té maridatge amb cava brut nature del Penedès i vi negre elaborat amb Cabernet Sauvignon. I a la carta del Molí de Cal Tof s’ofereix per un preu de 25 euros amb beguda inclosa, cava i vi.

D’aquesta manera, els comensals del restaurant El Molí de Cal Tof poden degustar a partir d’ara, a més dels plats de la cuina tradicional catalana, tant de carns com de peix i mariscs, que durant molts anys han situat a aquest establiment en tota una referència gastronòmica al Penedès, el menú gastronòmic de Santa Oliva elaborat amb productes identificats en el territori i la temporada i consensuat arran d’unes jornades de treball i estudi en la seu de l’establiment situat a peu de l’avinguda de Santa Oliva.

Direcció: Av. de Santa Oliva, 2. (43700) Tel.: 977 66 26 51. Fax: 977 977 66 59 24. Horari de 13,00 a 16,00 i de 20,30 a 23,30. Tanca dilluns, excepte vigílies i festius. American Express, 4B, Master Card, 6000 i Visa. Aire condicionat. Aparcament. Menjador privat per fins a 16 comensals.
Fèlix Llovell - 01/06/2009 - 21:36h
Noèlia
21/04/2017
19:00
La informació de l'horari no és correcte. De dimarts a diumenge obert migdies, divendres i dissabtes migdia i nit obert. Dilluns tancat.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.