Semblava que, lamentablement, en el nostre país un restaurant d’hotel no podia tenir una o més estrelles a la guia Michelin, mentre que a França i a altres països era bastant freqüent. Fora, quasi tots els grans hotels, any rera any, eren guardonats amb les desitjades estrelles, però a casa nostra no en queia cap. Finalment, des de fa uns pocs anys, la cosa ha anat canviant i ja tenim restaurants d’hotel amb estrelles.
I és que l’esforç fet pels hotels de prestigi en torn a la restauració ha estat molt considerable darrerament i aquesta lluita per una alta gastronomia en el context d’un hotel ha merescut el reconeixement de la Michelin. Des de novembre del 2005, el restaurant Moo, enclavat a l’interior de l’hotel Omm (del Grup Tragaluz), en ple centre de Barcelona, al carrer Rosselló tocant el Passeig de Gràcia, té la cobdiciada estrella. A la guia Gourmand, el Moo té un 8/10.
El restaurant gastronòmic de l’hotel Omm, dit Moo, és una aposta dels germans Joan, Josep i Jordi Roca, del Celler de Can Roca, a la Ciutat Comtal. La seva oferta es basa en la cuina catalana creativa, que cerca la complexitat entre la cuina i el vi.
Certament és una oferta culinària dissenyada com un joc gastronòmic entre receptes exquisides i molt originals, i vins d’autor seleccionats amb molta cura.
El xef del restaurant és Felip Llofriu, que al costat de Joan Roca fa meravelles... i la direcció de sala la porta impecablement Mikael Lasne.
L’establiment compta amb un celler immens que té unes 500 referències de vins, caves i xampanys, a cura de somelier Roger Viusa.
Per facilitar la tria del comensal i, en definitiva, per a la seva comoditat, a més de la carta convencional, el Moo presenta tres menús a tres preus diferents, a més del menú degustació, que porta el nom de Joan Roca, i que té el preu de 100 euros (maridat amb vins, 140). Un exemple d’aquest menú pot ser el següent: Aperitius, musclos al natural; tòfona i ou d’or. Sopa de foie gras amb raïm, maridat amb Herrenberg 1998. Maximin Gründhauser/D/Mosel/Riesling. Vieira amb puré d’arrels de perifollo, regat amb Pezasda Portella 2006. Val de Sil/B/Valdeorras/Godello. Gambes amb peus de porc, amb Viña Tondonia 1990 reserva/B/Rioja/Viura malvasia. Llobarro amb tàperes i tomàquet, maridat amb Villa Bucci Classico Superiore 2006/B/Verdicchio di Castelli di Jessi/Verdicchio. Llebre a la royal, regada amb Gromis 2998. Gaja/N/Barolo/Nebbiolo. A les postres, formatge i magrana.
Entre les especialitats culinàries de la carta podem esmentar la sopa de foie gras amb litxis i roses; gambes amb peus de porc; xai amb formatge de cabra, albergínia i comí; i, com a postres, xocolata, ametlles i albercoc.
Direcció: Rosselló, 265. (080) Tel.: 93 445 40 00. Fax: 93 445 40 04. Horari de 13,00 a 1 de la matinada sense interrupció. Tanca diumenge. American Express, 4B, Diners, Master Card, 6000 i Visa. Aire condicionat.
Fèlix Llovell - 06/06/2009 - 11:05h