0 comentaris
11:48
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
Els Gourmets de Tarragona visiten el Joila, de Coma-ruga
  
Els Gourmets de Tarragona van visitar, en el sopar del passat mes de juny, el restaurant Joila, situat a l’a l'entrada de Coma-ruga (El Vendrell), pràcticament al costat del pont del tren, amb més de 30 anys d'història i amb un gran futur. L'establiment ha sabut posar-se al dia i renovar-se totalment, no només en el que fa referència al marc físic, sinó també a la cuina, que és el més important d'un restaurant. En aquesta positiva transformació, que es va dur a terme l’any 2000, hi tenen a veure molt la nova generació, que recolza la inicial, i ja una tercera que corre per aquest establiment familiar.

Va ser l'any 1977 quan en Jordi Ollé Ribé va inaugurar el restaurant, amb el suport de la seva esposa Lola, decidint posar-li el nom de les dos primeres lletres dels seus respectius noms, “Jo i La”, oferint una línia de cuina mediterrània tradicional.

Amb el pas del temps, els seus fills, Jordi i Xavi, amb llurs respectives mullers es van sumar a la casa i fan pinya, encarregant-se del servei de sala, que és diligent i amable; i del servei de càtering, situat al costat del restaurant. A la cuina, en Jordi Ollé, amb una experiència que arranca de quan tenia 14 anys, ja que sempre ha estat relacionat amb el món de la hosteleria (Jem, del Vendrell; Lauria, de Tarragona...) ofereix un ampli conjunt de plats tradicionals de la cuina mediterrània, utilitzant productes de qualitat i amb elaboracions que s'adapten als gustos actuals.

El menú que va dissenyar pels Gourmets, es va iniciar amb una amanida tèbia de gules, continuant amb una suprema de lluç fred amb verduretes i salsa tàrtara, seguint un filet de Jabugo al vi negre, a les postres, un pastís de garrofa amb crema anglesa.

Aquets plats van ser maridats per vins i caves del Vendrell, presentats per responsables dels cellers. Així, en Carles Mitjans, acompanayat d’en Benjamí Jané Ventura va presentar el primer vi, blanc, que es va assaborir, el Finca Els Camps 2007, elaborat amb macabeu fermentat en bota, dels Cellers Jané Ventura.

El segon, presentat per en Albert i Joan Roca, era un vi negre Augustus Trajanus 2005, fet amb un 60% amb Cabernet , un 35% de Merlot i un 5% de Cabernet franc, dels Cellers Augustus. El cava de les postres, Mil•liari Brut Nature, elaborat amb Xarel•lo, el va presentar en Jordi Ollé, fill, ja que el propietari del celler, Pere Pijoan no va poder assistir.

Acabat el sopar, el cuines, en Jordi Ollé va explicar als Gourmets la elaboració dels pastís de garrofa, un plats curiós, representatiu de les “Cuines del Vendrell” col.lectiu al que pertany el restaurant Joila. Seguidament, el vicepresident de l’entitat gastronòmica tarragonina, acompanyat dels vinaters va lliurar el diploma que acredita el pas del Gourmets pel restaurant a la família Ollé.

Direcció: Avda. Generalitat, 34. 43880 Coma-ruga. Tel.: 977 68 08 27 i 977 68 00 18. Fax: 977 68 21 49. Tanca diumenge nit i dilluns tot el dia i del 24 de desembre al 24 de gener. E-mail: joila@joila.com Web: www.joila.com
Fèlix Llovell - 05/07/2009 - 11:48h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.