0 comentaris
12:08
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
L’INCAVI inicia un projecte per estudiar els diferents “terroirs” de la DO Montsant
  
L’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) està elaborant, en col•laboració amb el consell Regulador de la Denominació d’Origen Montsant, un projecte d’investigació sobre la zonificació dels territoris compresos dins la DO Montsant per tal d’estudiar i avaluar els possibles “terroirs” o terrers que hi ha en aquesta regió vinícola catalana.

En el món del vi, s’anomena “terroir” o terrer aquell espai o territori que sota la influència del clima, l’orografia, la situació, i el tipus de sòl permet elaborar un producte vinícola concret, divers, i identificable.

En aquesta primera fase d’investigació, s’ha posat de manifest l’existència de nou zones o territoris diverses dins la DO Montsant. Aquesta diversitat ve marcada per diferents factors com ara el clima, el paisatge, el mapa geològic, els principals cultius i la vegetació dominant, i la distribució de la vinya segons les varietats, les èpoques de maduració i les de verema.

Aquesta primera fase d’estudi ha aportat un coneixement més ampli de tots els diferents territoris de la DO Montsant, i pot permetre que els productors i els elaboradors de la zona coneguin més a fons el territori on treballen i de quina manera poden potenciar els diferents factors que intervenen en tot el cicle de la vinya, plantant aquelles varietats més idònies o realitzant els treballs més òptims en cada territori.

Al mateix temps, posar en valor els diferents territoris d’una DO com la Montsant pot ajudar a l’elaboració de vins encara més únics i diversos, propiciant així una major riquesa vinícola. Aquesta és una de les línies d’investigació que s’està marcant l’INCAVI a través de les Estacions de Viticultura i Enologia de Reus i de Vilafranca del Penedès per al foment de la recerca i la investigació per a un millor coneixement de totes les Denominacions d’Origen i els “terroirs” o terrers que hi ha en cadascuna d’elles.

L’INCAVI té entre els seus objectius la recerca i la investigació en matèria vitivinícola a Catalunya. La seva activitat se centra en la recerca i el desenvolupament d’aspectes relatius a la producció, la millora de la qualitat, i les tècniques analítiques aplicables al sector i als productes vitivinícoles.
Redacció TT - 15/12/2008 - 12:08h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.