La carxofa és molt preada dietèticament. És depurativa, digestiva i no engreixa
Un exquisit plat de CARXOFES per a la temporada de tardor-hivern. No té complicacions, és molt complet i segurament resulti del gust de tots.
La carxofa avui dia, és molt preada dietèticament. És depurativa, digestiva i no engreixa. Menjar carxofa està indicat per a tots, ja que vigoritza, ajuda al fetge, seda la tos, enforteix el cor, depura la sang, és un remei per a la litiasi. I té, diuen, propietats afrodisíaques.
Ingredients per a 4 persones:
-16 carxofes
-1 ceba
-150 gr. de pernil serrà en dauets
-6 cullerades d'oli d'oliva,
-2 cullerades de farina
-1 cullerada de pebre roig dolç
-2 llimones
-4 dents d'all
-1 bitxo petit (opcional)
-50 grs. d'ametlles picades
-sal.
ELABORACIÓ:
Posem una cassola a bullir amb abundant aigua en la què haurem afegit sal, un grapat de farina i el suc d'una llimona.
Netegem les carxofes traient les fulles exteriors més dures, fins que apareguin les més blanquetes,es retalla la part més verd de la tija que és la que amarga, les tallem en 4-6 trossos i freguem amb llimona perquè no s'oxidin. Quan l'aigua comença a bullir es van tirant les carxofes a poc a poc perquè no es pari l'ebullició. Coure-les durant 30-35 minuts aprox. fins que les vegem tendres, les escorrem i reservem un got del brou de bullir-les per a la salsa.
En una cassola posarem l’oli, la ceba i els alls tot molt picadet, el bitxo (aquest ingredient és opcional, jo com bona basca ho poso, ja que com sabeu als bascs ens agraden les emocions fortes) i deixem que tot és sofregeixi uns minuts, afegim el pernil en dauets. Abans que prenguin color, s'afegeix una cullerada de farina, una cullerada de pebre roig dolç, li donem unes voltes apartat del foc, incorporem la cassola al foc i a continuació posem les carxofes, el got de brou (o vi blanc), i les ametlles picades. Ho deixem que es vagi fent a foc lent durant uns 15 minuts aproximadament. I ja el tenim llest per menjar.
Que vagi de GUST!!
Maribel Álvaro - 15/01/2009 - 12:12h