0 comentaris
20:08
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
Guardons dels Gourmets per a La Grava, La Boella, Lumine i El Velero
  
Amb la celebració del 10 aniversari, l’ Associació dels Gourmets de Tarragona va decidir visitar cada mes de l’any 2008 els 10 restaurants guanyadors del trofeu “Gastronia” durant la dècada de la seva història, que suposa el millor de cada any, per cercar el “millor dels millors” i guardonant-lo amb un premi especial “la Gastronia estelada 2008”.
Sens dubte, el sopar i la gran festa de lliurament dels “Trofeus Gastronia estelada 2008” de l’Associació Gourmets de Tarragona, que es va celebrar el passat dissabte, dia 17 de gener, en l’Hotel Imperial Tarraco, de Tarragona, ha constituït un dels esdeveniments gastronòmics més destacats de l’any a les nostres comarques. La gala va reunir quasi bé un centenar de persones, entre les que cal destacar a les primeres autoritats autonòmiques, provincials i locals: Enric Eloy, Secretari General del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa, de la Generalitat; Teresa Pallarés, Subdelegada de Govern a Tarragona; Albert Vallvé, Vicepresident de la Diputació, Pau Pérez, alcalde accidental de Tarragona i Albert Abelló, president de la Cambra de Comerç.

L’acte es va iniciar amb el lliurament dels guardons als restaurants que varen ser visitats per l’Associació gastronòmica l’any passat i van obtenir una puntuació més alta. El Gastronia estelat 2008 (porta un estel) –obra del joier tarragoní Joan Blàzquez-, va ser per al restaurant La Grava, del Morell. Va fer el lliurament, a Jerson i Noemí Ribal, en Pau Pérez.

El primer accèssit se’l va emportar el restaurant tarragoní, La Boella i el van recollir, de mans d’en Enric Eloy, l’Antoni Salas, Manel Ramírez i Amalio Merino.

El segon accèssit que va ser pel restaurant Lumine (Port Aventura, de Salou). Teresa Pallarés va fer el lliurament del Edu Cuesta i Jordi Dieguez.

El tercer accèssit va ser per el restaurant El Velero, de Sitges, fent el lliurament l’Albert Vallvé.

A continuació el president dels Gourmets, Emili Mateu va agrair la presència de tots els assistents i felicitar als guardonats. En el torn de parlaments també van parlar Albert Abelló, l’Albert Vallvé, la Teresa Pallarés, l’Enric Eloy i, finalment, en Pau Pérez.

Els assistents a l’acte van rebre el darrer número de la revista Gastronomia i Turisme i la nova edició 2009 de la Guia elecció Gourmand, editada per Arola Editors, l’única guia que recull, amb català, els millors restaurants i hotels de Catalunya i Andorra; un DVD preparat per en Paco Torralba que resumeix totes les activitats dels Gourmets en l’any 2008 i un record de la festa. Seguidament es va iniciar el sopar, en el que es va degustar crema d’escamerlans amb foie i carxofes, galtes d’ibèric amb salsa de castanyes, i millfulls de plàtan amb gelat de nou moscada.
Fèlix Llovell - 18/01/2009 - 20:08h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.