0 comentaris
18:32
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
La gran festa de la calçotada de Valls i “Transgènics 0’0”
  
En el marc de la popular festa vallenca que es celebrarà el proper 25 de gener, declarada recentment Lliure de transgènics, es realitzaran diferents activitats per a promoure una alimentació saludable, basada en conreus agroecològics i en les varietats tradicionals més adaptades al nostre clima. Durant tot el matí del diumenge s’han programat diverses activitats entre les que destaca una fira d’agroecologia amb productors d’arreu del nostre país. També cal destacar que durant el mateix diumenge es presentarà en roda de premsa la campanya “Transgènics 0’0” endegada per diferents entitats i plataformes, entre les quals trobem l’ADV “Gent del Camp” formada per productors agroecològics del Camp de Tarragona, el col•lectiu “Transgènics Fora” i la plataforma “Som lo que Sembrem”. Aquest grup promou una Iniciativa Legislativa Popular en el Parlament de Catalunya per a prohibir el conreu d’organismes genèticament modificats i per a garantir el correcte etiquetatge dels que es produeixen fora de les nostres contrades.
La campanya “Transgènics 0’0” és d’abast estatal i pretén evitar que els conreus transgènics contaminin aquells que no ho son. Avui en dia la normativa permet un llindar de contaminació del 0,9% en conreus convencionals, percentatge que també es pretén aplicar als cultius ecològics i que suposaria, segons els propis productors i consumidors, una amenaça molt greu per un sector en contínua expansió. L’agricultura ecològica combina tècniques actuals amb varietats tradicionals, i tal com reconeix l’OMS, té capacitat per alimentar tot el món respectant la biodiversitat. Actualment són molts els organismes en perill d’extinció per culpa d’un ús incontrolat de productes químics, dels quals sabem que poden representar un greu perill fins i tot a petites dosis. Ja fa temps que coneixem la dràstica reducció de les comunitats d’abelles a tot el món, de la disminució d’amfibis molt sensibles a la contaminació, fins i tot de l’acumulació de plaguicides en organismes molt allunyats del lloc on s’han aplicat, com en els óssos polars.
Transgènics 0’0, és una campanya per evitar l’augment de cultius modificats, els quals només representen un benefici per a grans multinacionals amb pocs escrúpols, com es fa palès en aquests temps de crisi.
També és una campanya per a salvaguardar l’agricultura i l’alimentació ecològica, que si es consumeix en els mercat locals, garanteix l’aliment del futur, la millora de la biodiversitat a tot el món i una major sostenibilitat.

Aquesta setmana el Consell Comarcal de l’Alt Camp debatrà i votarà declarà tota la comarca i els seus municipis com a zones lliures de transgènics, per salvaguardar així l’agricultura tradicional i el sector agroecològic.
Redacció TT - 21/01/2009 - 18:32h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.