Vigília de la 'Patrona' amb la primera sortida al complet de tot el Seguici Popular
  
Fotografia de Tot Tarragona (Paco Fullana)
Fotografia de Tot Tarragona (Paco Fullana)
Fotografia de Tot Tarragona (Paco Fullana)
Fotografia de TotTarragona (Paco Fullana)
Fotografia de Tot Tarragona (Paco Fullana)
Fotografia de Tot Tarragona (Paco Fullana)
Fotografia de Tot Tarragona (Paco Fullana)
Fotografia de Tot Tarragona (Paco Fullana)
Fotografia de Tot Tarragona (Paco Fullana)
Després de la multitudinària i espectacular "Baixada" de divendres -fotos que il•lustren la notícia- aquest dissabte 22 de setembre, vigília de la Patrona, serà el torn, a mig matí, de l’Entrada de Músics i seguidament del concert Vermut Yzaguirre, tot plegat entre molts d’altres actes diürns que clouran amb la Cercavila del vespre i l’astracanada de la nit!

D’una banda, l’Entrada de Músics, que engegarà a les 12h des del Portal de Roser; s’iniciarà amb la interpretació d’Els Segadors a càrrec de So Nat, Grallers de Tarragona, mentre sonen pletòriques totes les formacions que fan ballar el Seguici els dies 22 i 23: Xarop de Canya, Tradiband, banda d’instruments tradicionals de Tarragona, Grallers de la Torre, Els Espremulls Ministrers, Grallers de l’Esperidió, Grallers Els Quatre Garrofers, Grallers Els Vinardells, Grallers de l’Alfàbrega, Sacaires de Tarragona, Xeremiers de Sa Calatrava, Dolçainers Tresmall, Grallers Espinetes, Grallers Els Quatre Vents, Les Bufandes, Sonadors Bufalodre, Faktoria Folk, Rodarboç Ministrers i la Banda de Cardona.

A les 19h i des de la Plaça de la Font arrencarà al Cercavila, amb la primera sortida al complet de tot el Seguici Popular: el Ball de Diables, el Drac, el Bou, la Víbria, el Ball de Joan de Serrallonga, l’Àliga, la Mulassa, la Cucafera, el Lleó, el Magí de les Timbales, els gegantons Negritos, els Gegants Moros, els Gegants Vells, els Nanos Vells, els Nanos Nous, els Balls de Bastons, Pastorets, Turcs i Cavallets, Patatuf, Cercolets, Bastoners de l’Esbart Santa Tecla, els Balls de Gitanes, Valencians i Cossis, i les representacions al•legòriques dels Set Pecats Capitals i de la Moixiganga. Aniran acompanyats pels sonadors i les bandes de música. Seguidament també hi haurà les tandes de lluïment i parlaments dels Balls Parlats i Versots.

La Diada de Santa Tecla, el diumenge 23, engegarà amb el toc de matinades ben d’hora i seguirà amb l’Anada a Ofici del Seguici Popular i la salutació de la senyera pels trompeters municipals. A les 13h començarà la diada castellera amb les colles de la ciutat. La diada consta de tres rondes; la colla que no completi les tres construccions pot arribar a realitzar fins a dues tandes més, mantenint sempre l’ordre sortejat. Els pilars tanquen l’exhibició i s’executaran de major a menor segons el nivell de cada espadat.

A partir de les 18.15h iniciarà l’Anada a la Professo de Santa Tecla, des de la Plaça de la Font i a les 19h des del Pla de la Seu amb el Seguici Popular al complert i les colles castelleres. A les 21.15h aproximadament arribarà un dels moments més emocionants de la festa amb l’Entrada del Braç de la Patrona que dóna lloc a una ballada conjunta, acompanyada de pilars i l’encesa dels elements i la pirotècnia.

La nit clourà a les 22h amb l’obra de teatre Violines y trompetas al Camp de Mart i a les 22.30h el castell de focs des de la Punta del Miracle, a càrrec de la Pirotècnia Igual; així com d’altres ofertes musicals i culturals per tancar la nit de la Diada.


El dilluns 24, festiu enguany a Tarragona, serà el torn dels Pilars Caminant a càrrec de les quatre colles castelleres de la ciutat i a la nit, el Correfoc i la traca final.
Redacció TT - 22/09/2012 - 08:26h
Ciutadà
23/09/2012
20:31
Que guarrada!!,La gente esta pisando una mierda esparcida por la calle Mediona,si vierais la cara de asco que hacen y las criticas hacia la limpieza, alucinaríais.Seguro que hoy no han pasado a limpiar aparte de la caca esta llena de papeles para secarse la.....
Marisa
23/09/2012
14:37
Esta claro.No neguéis que tiene razón Ferre,en la Avenida de Catalunya tanto lo mismo como él denuncia.
Jordi Ferré
23/09/2012
11:13
¡Incivisme pur i dur de la gent que vivim !! 3 º Dir-te que aquestes palles mentals dels crits nocturns, és la frustració i covardia de tots els que esteu sota la veu del vostre amo.Volem la Santa Tecla tradicional i eliminar la cantitat de barres al carrer i la venta de la Mamadeta Salut
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.