La Crida del 'visca Santa Tecla!' dóna el tret de sortida oficial a les festes
  
"Visca Santa Tecla!”, és el crit que tot Tarragona espera any rere any i que significa que les Festes de Santa Tecla ja són aquí.

La tradicional Crida dóna, un cop més, el tret de sortida a les festes i la viurem aquest divendres dia 16 de setembre a partir de les 19 h. La tinent d’alcalde de Festes, Carme Crespo, serà l’encarregada d’introduir la Crida que realitzarà l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, tal i com mana la tradició. Tot seguit, es realitzarà el toc d’obertura de la Cobla de Ministrers del Consell Municipal que donarà pas a l’acte de nomenament i homenatge del Perpetuador i els Teclers.

El Perpetuador de les festes d’enguany és Mariano Borrero, conegut com Gordito, un casteller genuïnament tarragoní i patriarca d’una de les famílies amb més tradició castellera de Tarragona. Tot i que va començar a fer castells amb sis anys a la Colla Nova dels Xiquets de Sant Magí, la seva colla castellera sempre ha estat els Xiquets de Tarragona, on ha estat enxaneta, casteller de tronc, pilaner, cap de colla i, en l’actualitat, casteller social.

Per la seva banda, els Teclers homenatjats enguany són: María José Gómez Soler, Núria Ferrer Piñol i Beatriu Tomás Farnós, 25 anys com a membres de la Banda; Antònia Cantos Franqueza, Francisca Cantos Franqueza, Antonio Caparrós Garcia, Jaume Ollé Trilles, Fernando Rodríguez Cordero i Ferran Ventura Valiente, 25 anys ininterromputs sortint amb el Drac; Alberto Medina Rodríguez, Isidro R. Porras Rogel, Gregori Luengo Massoni, Antonio Calvo Mora, Josep Fèlix Ballesteros Casanova, Xavier Salvadó Vives, Neus Pàmies Musté, Xavier Sastre Conesa, Maite Solé Clavero, Virginia Dattoli Prieto, Rafael Pallero González i Juan Porras Rogel, per la seva dilatada dedicació als Nanos Vells; Dolores Labrador Moreno i Juan Carlos Ferré Sancho, per la tasca desenvolupada al Ball de Bastons de Tarragona; Jordi Pous Badia, Anna Maria Pascual Ferré, Pilar Llorach Rius, María Begoña Fernández Alonso i María Carmen Fernández Alonso, tots ells 25 anys ballant diferents balls de festa major de l’Esbart Santa Tecla.
S’obsequiarà als assistents amb la postal número 22, dedicada enguany als Gegants Moros, amb motiu del seu 160è aniversari.

Des del mateix balcó de l’Ajuntament, a les 19.30 h, es durà a terme el Toc de Crida i la Tronada, a càrrec de la Cobla de Ministrers del Consell Municipal, que anuncia protocol•làriament l’inici de Santa Tecla. Tot seguit, l’alcalde crida el “Visca Santa Tecla!” a tota la ciutat.

Finalment, el Perpetuador i l’alcalde calaran foc a la metxa que des del balcó encendrà els Onze Morters de Santa Tecla i la primera Tronada de la Pirotècnia Zaragozana, amb els “Visca Santa Tecla!” que inunden la plaça.

Sergio Dalma, primer gran concert de les festes

Després de la tradicional Crida i Tronada de les festes, el mateix divendres 16 de setembre arriba la primera gran cita musical de Santa Tecla. El sabadellenc Sergio Dalma s’instal•la a la Tarraco Arena Plaça on a partir de les 22 h presentarà el disc Via Dalma, una interessant incursió en les melodies més clàssiques de la música italiana. Cançons emblemàtiques d’Umberto Tozzi, Riccardo Cocciante o Toto Cotugno són modelades per la veu i l’estil de Sergio Dalma, un autèntic referent de la música melòdica. La Tarraco Arena Plaça obrirà les portes a les 20.30 hores.

L’oferta musical de divendres 16 de setembre es completa amb el 8è Festival Art-e d’Arts Visuals i Música Avançada, que tindrà lloc als jardins del Camp de Mart a partir de les 23 h; l’Espai Barraques, que s’instal•larà un any més al Passeig de les Palmeres i que obrirà portes també a les 23 h; i les revetlles de Colles de la Plaça del Rei i el Carrer Cós del Bou, a les 24 h i a les 0.30 h, respectivament.
Documentació addicional
Redacció TT - 16/09/2011 - 18:24h
Nuria
18/09/2011
00:55
Cartell desolador; concerts espanyolistes; la Joves k no actuara; els Catarres tampoc; el Folklore Viu amb menys gent que en edicions anteriors; el drac en un lloc k no tocava; la paella d'avui immenjable
Paco
17/09/2011
13:13
Lamentable la organització a l'encesa del Drac quan va acabar la tronada. L'encesa amb foc no estava anunciada i a la plaça de la Font hi havia massa gent per encendre. S'hauria d'haver fet dins a la zona de seguretat i no fer fora a espemtes a la gent que erem allà amb nens i gent gran. Potser les coses s'han de parlar i organitzar-les una mica, no?
Mar Gibert
17/09/2011
09:12
Ahir va ser lamentable que el Sr. Ballesteros posés un ple de l'Ajuntament el dia que començava Santa Tecla. Respecte per les Festes, senyor Alcalde.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.