El 23 de setembre i durant la nit de les festes 'busos' gratis
  
El fet que la Setmana de la Mobilitat, que se celebra del 22 al 29 de setembre, coincideixi en part amb les Festes de Santa Tecla, ha empès a la conselleria de Mobilitat de l’Ajuntament de Tarragona a posar en marxa una sèrie de mesures per tal d’impulsar el transport públic a la ciutat. Així, el dia 23 de setembre, Diada de Santa Tecla, tots els autobusos de l’EMT podran ser utilitzats gratuïtament. A més a més, durant tots els dies de festes (del 16 al 24 de setembre), l’EMT posa a disposició dels usuaris el viatge amb Tgnit! totalment gratuït.
D’aquesta manera Tarragona s’afegeix a la celebració de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura que se celebra a tot Catalunya. Sota el lema “Estalvia benzina, regala aire net”, la Setmana del 2011 proposa una cerca de noves formes de mobilitat, allunyar-se del domini absolut del cotxe particular, cap a un transport més sostenible. Tal i com subratlla la tinent d’alcalde de Mobilitat, Begoña Floria, “canviar el mode de transport pot significar viure en una ciutat millor i respirar un aire de més qualitat i més saludable”. Agafar el transport públic col•lectiu per anar a la feina, moure’s en bicicleta per la ciutat o caminar per anar de compres en comptes d’agafar el cotxe pot jugar un paper molt important en la salut.

Amb aquestes mesures, l’EMT i la conselleria de Mobilitat de l’Ajuntament de Tarragona pretenen contribuir a difondre l’esperit de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, que té com a principals objectius:

- Estimular un comportament ciutadà, en relació amb l’ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l’aire, la prevenció d’emissió de gasos que provoquen l’efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics.

- Sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats.

- Impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.

- Potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat.

- Reflexionar sobre com afecta a la nostra salut l’ús irracional del transport motoritzat. Per una banda, la contaminació atmosfèrica i la congestió que generen tenen un impacte negatiu sobre els sistemes respiratori i cardiovascular. Per una altra, propicien el sedentarisme i la inactivitat física. Agafar el transport públic col•lectiu per anar a la feina, moure’s en bicicleta per la ciutat o caminar per anar de compres en comptes d’agafar el cotxe pot jugar un paper molt important en la salut.

Cursa per la Mobilitat

Un altre dels actes organitzats amb motiu de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura és la Cursa per la Mobilitat, que tindrà lloc el proper dia 29 de setembre a les 10 del matí. Aquesta és la segona edició d’una cursa que s’organitza com una comprovació cívica i no com una competició. Els participants podran escollir entre anar en cotxe o en transport públic i es farà una comparació de temps emprat de viatge i dels costos mediambientals que es generen viatjant en un i altre transport. El punt de sortida de la cursa a Tarragona serà davant de l’edifici Europa de Sant Pere i Sant Pau i el punt d’arribada serà a la plaça de la Font, davant de l’Ajuntament de Tarragona.

Es tracta d’un acte lúdic de sensibilització sobre les diverses opcions de mobilitat per tal d’adquirir consciència del cost del transport, no només del temps, comparar els mitjans basant-se en el “porta a porta” i no en la velocitat màxima i donar a conèixer l’oferta alternativa al vehicle privat.
Redacció TT - 19/09/2011 - 12:37h
Magi
20/09/2011
12:45
Aquest consistori i les seves nyapes... o sigui que per anar de festa, el bus de franc i per anar a cole cada dia s'ha de pagar. El consistori fomentant els valors!!! es a dir creant incults per obtenir vots facils desde la incultura.
jo
20/09/2011
10:59
Ull, el déficit del bus, superen el milió d'euros. Crec que s'hauria de repensar les gratuitats que paguem entre tots. Ara els escolars, ara també dissabtes i diumenges ¿? ara les festes, ara el jubilats necara que cobrin més que un que està a l'atur. Potser que s'ho replentegin, no podem gastar el que no tenim i a més regalar serveis a "tuti quanti", i que a vegades el malgasten o defrauden.
tot l'any
19/09/2011
17:03
de gratis tot l'any ja no ve d'uns euros de deficit
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.