Montserrat Abelló: 'Si el crit dels anys 70 va ser, llibertat, amnistia i estatut d’autonomia, avui el crit ha de ser independència'
  
Fotografia: Jaume Omella
Fotografia: Jaume Omella
L’escriptora tarragonina, Montserrat Abelló, va pronunciar aquest dimecres un emotiu Pregó de Santa Tecla al Saló de plens de l’Ajuntament de Tarragona.

La poetessa premi d’honor de les Lletres Catalanes i Creu de Sant Jordi, va recordar la seva infantessa a Tarragona, manifestant que els colors, les olors, i el so de la llengua de la nostra ciutat, l’han acompanyat al llarg de la seva vida.

Abelló va finalitzar el Pregó reivindicant la llengua com el principal fet identitari de Catalunya, afegint que, els atacs a la mateixa han revifat el sentiment d’independència dels catalans. Concretament, Montserrat Abelló, ha dit que si el crit dels anys 70 va ser, llibertat, amnistia i estatut d’autonomia, avui el crit ha de ser el d’independència.
Redacció TT - 22/09/2011 - 10:01h
rómulo
05/11/2011
08:41
Cuando Catalunya sea independiente estaría bien exigir que la capital sea Tarragona.
Y luego a por el resto de la Tarraconensis.
angel
26/09/2011
00:04
anem malament. qui te la veritat? el que és clar que tots vivim aquí i hem de ser conseqüents. ens agradi o no ens cal un major respecte per a qualsevol opinió, sigui la que sigui, independentista, espanyolista... que el pregó sigui més oportunista en aquest moment pels fets ocorreguts? per fer-ho en un espai on dies abans van penjar una bandera independentista? que ens ho diu una persona molt gran, que ha passat per repúbliques, guerres, garrotades, i va conèixer la democràcia , encara que ho expliqui en català? avui la realitat és una altra. la democràcia està instaurada, però tenim atur, tenim gent al carrer, tenim gana, sanitat i ensenyament violades, aquesta és la Santa Tecla actual
Xavier
23/09/2011
12:40
Visca Montserrat Abelló i la llengua catalana.
I visca Tarragona i Catalunya lliure
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.