Visca Santa Tecla!!!
Tarragona bull amb la festa major que reuneix milers de tarragonins
  
Fotografia de TotTarragona (Paco Fullana)
Fotografia de TotTarragona (Dolors Granero)
Fotografia de TotTarragona (Dolors Granero)
Fotografia de TotTarragona (Dolors Granero)
Fotografia de TotTarragona (Dolors Granero)
Fotografia de TotTarragona (Dolors Granero)
Fotografia de TotTarragona (Dolors Granero)
Fotografia de TotTarragona (Dolors Granero)f
Fotografia de TotTarragona (Dolors Granero)
Fotografia de TotTarragona (Dolors Granero)
Després d'una vigília viscuda multitudinàriament pels tarragonins, aquest divendres se celebra la festivitat de la patrona de la nostra ciutat, Santa Tecla. Un dia marcat pels actes religiosos i més tradicionals. A les 10 hores ha tingut lloc a la Catedral, l’ofici, que s'ha iniciat amb el trasllat processional de la relíquia des de la seva capella fins a l’altar major. Durant la cerimònia, com és costum, s’ofereix la relíquia de la patrona als fidels per a la seva adoració. Un cop acabat l’ofici, s'ha realitzat el cant popular dels Goigs de la santa a càrrec del Cor i Orquestra dels Amics de la Catedral. Ja a les 11 hores, des del pla de la Seu, el Seguici ha tornat cap a la plaça de la Font, on un quart d’hora més tard, ha tingut lloc la tanda de lluïment. El Seguici ballarà en aquest ordre: el Drac, el Bou, la Víbria, el Ball de Serrallonga, l’Àliga, la Mulassa, la Cucafera, el Lleó, els Negritos, els Gegants Moros i els Gegants Vells, els Set Pecats Capitals, la Moixiganga, el Ball de Bastons, el Ball de Pastorets, el Ball de Turcs i Cavallets, el Ball del Patatuf, el Ball de Cercolets, el Ball de Bastons de l’Esbart Santa Tecla, el Ball de Gitanes, el Ball de Valencians i el Ball de Cossis. La tanda s’acaba amb els versots dels Diables contra Sant Miquel.

A les 13 hores les colles castelleres de la ciutat oferiran les seves millors construccions a la Plaça de la Font. Serà un migdia ple d’alternatives castelleres. L’actuació consta de tres rondes i una quarta de pilars. Cada colla té dret a repetir un intent d’un castell no assolit amb posterioritat al torn de les dues colles següents.

A les 18.15 hores, des de la pl. de la Font arribarà la tradicional Anada a la Processó, amb el Seguici Popular i les colles castelleres que pregonen l’arribada de la Senyera de la ciutat i la Corporació Municipal. Aquesta expressió de civisme torna a inundar els carrers principals de la ciutat antiga. A les 19 hores, des del pla de la Seu es realitzarà la Processó del Braç de Santa Tecla, que serà la tercera i última sortida al complet del Seguici Popular i les colles castelleres.

Cap a les 20 hores, al llindar de la Catedral, apareixerà el tabernacle de la santa, la Banda Unió Musical interpreta la Marxa de Santa Tecla i els campaners engegaran el repic general fins que perdin de vista la relíquia. El Capítol de la Catedral, el clergat, la Senyera de la ciutat i la Corporació Municipal, amb escorta de macers, uixers i Guàrdia Urbana de gran gala, tancaran la processó. L’itinerari és: pla de la Seu, c. Pare Iglesias, c. Merceria, pl. Cols, c. Major, baixada Misericòrdia, c. Cós del Bou, baixada Pescateria, Pilat, pl. Rei, c. Santa Anna, pl. Fòrum (per les dues bandes de la plaça), c. Arc de Sant Bernat, c. Granada, pl. Sant Antoni, c. Mercè, pl. Oli, c. Peixateries Velles, c. Nou del Patriarca i pla de la Seu.

Cap a les 21:15 hores, al pla de la Seu tindrà lloc l’Entrada del Braç de Santa Tecla, -enguany es farà a la Casa Balcells per les obres de l Catedral- a continuació tot el Seguici Popular s’obre al seu pas i executa la ballada conjunta. Balls, bestiari, entremesos i representacions al•al•legòriques la saluden. Els castellers alcen els seus vanos i pilars. Les campanes i les salves pirotècniques marquen el lent avançament del braç, i es precipiten la col•lecció de focs d’artifici, l’oripell daurat i la gegantina palma del martiri preparada per la Pirotècnia Zaragozana.. Tot seguit, des del pla de la Seu, es farà la Tornada de Processó amb la Baixada del Seguici. Portants, balladors i músics enfilaran el carrer Major en una baixada espectacular.

Des de la punta del Miracle a les 22.30 hores, tindrà lloc el castell de focs de Santa Tecla, que serà disparat pels guanyadors del passat Concurs Internacional de Focs Artificials Ciutat de Tarragona 2011, la Pirotècnia Zaragozana.

La nit també vindrà acompanyada de música als jardins del Camp de Mart i a la plaça de la Font i del Rei.
Documentació addicional
Redacció TT - 23/09/2011 - 10:07h
B. Mosquera
23/09/2011
17:37
Els temes de neteja no han ajudat a l'èxit. El tipus de wc en què els homes fan el riu a la vista de tothom, o que anit el ball de l'orquestra Melodia comptés amb els espersors de rec funcionant i mullant-nos als balladors, són clars símptomes de la manca d'integració dels serveis municipals que comanda Ballesteros en Santa Tecla.
Arcadi Marsal
23/09/2011
17:16
I tant: Visca! llàstima que ahir la cercavila fos una suma de talls amb grups inconnexos, encara pitjor que la del dia dels petits; que avui el senyor Alcalde no hagi esperat a fer l'entrada al pla de la Seu quan tocava, menystenint els grups festius; que haguem perdut consciència nacional i democràtica programant el Raphael -capitán de la postguerra- ; i que més que tronades de trons els de la pirotècnia Zaragozana ens hagi fet una orquestració de xiulets pocs nostrats. Visca la festa, malgrat tot!
Mertxe
23/09/2011
12:42
Dames i vells poc contundents amb els temes locals. El seguiment dels mitjans impresos molt fluix. la corporacio no sap estar a l'alsada en els seguicis
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.