El PP denuncia l'abandonament polític i tècnic de l'àrea de Turisme en un moment tan complex
  
Dies després de que Tarragona hagi passat a la Fase 3, s’ha conegut que l’actual consellera de Turisme de l’Ajuntament de Tarragona abandona de manera imminent el càrrec municipal per a centrar-se al Senat. Aquest canvi suposarà un relleu a la conselleria en un moment en el que el Patronat Municipal de Turisme roman sense direcció tècnica des de fa mesos, arran del cessament de l’anterior gerent, que no es podrà cobrir fins a la tardor.

El portaveu del Grup Municipal del Partit Popular de Tarragona, José Luis Martín, ha manifestat: “És preocupant l’abandonament al que ha sotmès l’àrea de Turisme el govern Ricomà en un moment tan vulnerable pel sector turístic i peraltres sectors econòmics i llocs de treball que en depenen d’ell en bona mesura, com l’hostaleria, el comerç o les empreses de guies i activitats turístiques, que ja havien perdut la temporada de Setmana Santa”.

I ha afegit: “Aquesta indiferència cap a un àrea que havia d’ésser cabdal pel futur de la nostra ciutat ha quedat palesa durant tot el primer any de legislatura: van decidir abandonar la presència de Tarragona a FITUR, van deixar passar la campanya promocional d’hivern, van delegar en una altra conselleria el centre d’acollida turística Porta Tarraco, projecte i subvenció aconseguida pel Partit Popular a finals del mandat anterior. Tampoc han concretat quina seria la seva l’estratègia política a aquesta àrea i van deixar escapçat tècnicament el Patronat Municipal de Turisme sense haver previst un relleu. No és d’estranyar, doncs,la situació d’abandonament actual: el turisme no és, en absolut, prioritat per a aquest equip de govern”. A continuació, ha manifestat: “No entenem en què han emprat el temps, ja que no han hagut d’ocupar-sede la temporada de creuers, ni de l’atracció de congressos i esdeveniments, ni tampoc de les accions promocionals i activitats d’estiu com Amfiteatrvm o Tarragona Ciutat de Castells, per exemple”.

Arribem tard a la necessària reactivació turística de Tarragona

Així mateix, el conseller Martín ha mostrat la seva perplexitat davant el retard al llançament la campanya turística que s’havia promès per posicionar Tarragona al mercat nacional: “Quan pensen llançar aquesta campanya? Som a 10 de juny, a 11 dies de que es permeti la mobilitat entre totes les províncies d’Espanya i a 21 dies de que es permeti l’entrada de turisme internacional. Però el govern Ricomà, després d’arribar tard a la reactivació del sector de l’hostaleria, tampoc arriba a temps per a reactivar turísticament Tarragona.

La inversió que es destini a aquesta campanya es malbaratarà. Des del Partit Popular vam reclamar a l’abril la preparació d’una campanya dirigida al mercat nacional per llançar-la tot just s’aixequés l’estat d’alarma.

Aquesta campanya havia d’estar presentada i ja en marxa, com han fet moltes altres destinacions que han sabut gestionar i planificar aquest escenari. Tarragona tenia la oportunitat de posicionar-se com a capital de província i destinació turística segura, no massificada, idònia per la seva oferta patrimonial, gastronòmica, d’entorn paisatgístic i de platges. Continuem perdent oportunitats en un primer any de legislatura que constitueix l’anunci de quatre anys perduts per a la nostra ciutat”.
Redacció TT - 11/06/2020 - 09:17h
Benvinguts, passeu, passeu.
11/06/2020
11:47
Arribarà també el coronavirus internacional.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.