Els hotelers demanen que es deixin de banda 'estira i arronses històrics' en favor de la marca Costa Daurada
L'Associació Hotelera Salou, Cambrils i la Pineda considera que la lentitud d'alguns tràmits burocràtics de les administracions i les rivalitats entre poblacions estan anant en contra de la promoció de la marca Costa Daurada.

És per això que demana a les diferents administracions que hi estan implicades que s'oblidin de disputes polítiques i rivalitats territorials històriques per dotar de coherència totes les actuacions que s'encaminin a promocionar la marca. En aquest sentit insisteixen que cal posar el nom Costa Daurada a l'aeroport de Reus per afavorir la unitat del producte que està venent el sector turístic del litoral del Camp de Tarragona.

La presidenta de l'Associació, Maria Eugènia Arbó, comentà que enguany es continua en la dinàmica de descens de les pernoctacions i la reducció de les estades dels turistes. Així, les estades de sis nits han pujat un 17% respecte l'any passat mentre que les estades de deu nits han disminuït un 17,7%. Aquest moviment s'atribueix a la situació de crisi econòmica global. Una de les altres conseqüències de la crisi és el descens, en un 11,7% de les estades en hotels, que passen a ser un 43,7% de les opcions d'allotjament totals mentre que l'any 2007 eren el 55,4%. Els turistes, doncs, optarien per un tipus d'allotjament més econòmic que l'hotel.

Malgrat el descens, però, des de l'Associació, es confia en mantenir els mateixos nivells d'ocupació per a l'any 2009 en funció de l'alt grau de fidelització dels clients que visiten la Costa Daurada. Amb tot, els clients que repeteixen visita han disminuït en un 11%, ara representen un 57,3% del total, mentre que augmenten els que fan les seves vacances per primer cop en alguna de les tres poblacions en les que s'emmarca l'Associació.
Redacció TT - 19/12/2008 - 19:19h
NOYAKKI MATURI
21/12/2008
22:00
Aquest comentari em recorda el polifacètic artista i escriptor Santiago Rusiñol. Es conte que, entre d’altres i tant o més originals anècdotes, un dia, després d’haver modelat plats i olles de fang, va posar una paradeta en un dels mercats d’un poblet. Les mestresses de casa, al trobar el preu d’aquelles peces de terrissa d’allò més exagerat, li oferien un preu inferior, a la qual cosa ell responia enfurismat “Abans de vendre’l més barat, el trenco!”. I així ho va fer amb totes les peces fins que se li van acabar les existències, i va marxar tant tranquil. Abans de “perdre” el nom d’Aeroport de Reus, són capaços de qualsevol exentricitat.
Albertus Magnus
21/12/2008
21:00
La dimensió i la popularitat que amb els anys ha agafat la "denominació" COSTA DAURADA (agradi o no agradi a al sector reusenc) no té cap altra alternativa d'altura que pugui situar fàcilment l'aeroport dins un mapa turístic. Però coneixent-los, abans de perdre la denominació (encara que la lògica aplastant ho aconsellés) el cremarien.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.