M A P
29/08/2012
13:33
Vagi al tanto, jove. No es bo nadar contra corrent, i menys encara quan el torrent baixa ple de sardinetes amb vocació de piranya (sense dents).
JB
29/08/2012
14:08
Alguns anteriors governants catalans amb les seves alegries són en part responsables de la manca de liquiditat, les culpes van repartides, però hi ha una dada clara: Aquests 5.000 milions d'euros que es demanen al FLA corresponen aproximadament a 4 simples mesos d'un dèficit fiscal que s'arrossega de lluny.
sucre
29/08/2012
14:27
que Madrid no robi més a Catalunya del que barcelona roba a Tarragona no justifica el pillatge donat en tots dos casos. vosté raona amb fal.làcies senyor, per aixó dificilment els seus escrits es poden prendre seriosament. són de sucre:)
veu ciutadana
29/08/2012
17:17
dese que los actuales politicos (estan casi todos) o sus testaferros sucesores nos gobiernan hemos pasado de ser la primera "Region" en riqueza a estar casi en la cola ,cual es el problema si en tiempos del dictador se nos mentaba cono ejemplo ahora todo lo contrario, si mañana nos hacen " independientes" que disculpa se buscaran estos mediocres metidos a politicos todo lo dejan a hechar la culpa a Madrid , antes Madris exisitia y heramos los primeros ahora a que van estos señores que viven de la constante queja sin solucionarnos nada
Marc Nadal
29/08/2012
21:07
És cert que la postura de milhomes de la Generalitat etzibant que no hi ha condicions és bastant ridícula.
Només al tanto amb dues coses: l'exemple de l'home que va al banc a demanar crèdit sense condicions és trampós. La Generalitat i el Govern central són dues institucions que formen part de l'Estat i són coresponsables dels seus deutes. Això no vol dir que no hi hagi d'haver condicions (com n'hi hauria d'haver per l'Ajuntament de Moià, per exemple).
Que la gent demani independència no és incongruent, potser ho és que la demani CiU.
La Generalitat té una escassa capacitat recaptatòria. Segur que ha malversat, però potser tampoc no ha rebut el que hauria pogut recaptar amb un estat propi.
Artur
29/08/2012
21:07
Les opinions poden ser ridícules o respectables. Els catalans, els andalusos o els extremenys, a l'igual que els jueus o els negres, no són ridículs. El que és ridícul pot ser un determinat català o una idea. El llenguatge d'internet pot distorsionar encara més una balança social ja prou "delicada".
Comentari eliminat
30/08/2012
00:18
Aquest comentari ha estat eliminat per incomplir les normes d'ús
Lluís
30/08/2012
18:42
Imagineu-vos que teniu necessitat dels estalvis que teniu dipositats en un banc i el banc es nega a donar-vos-els. Us ofereix, però, si voleu diners, que signeu un credit amb les condicions que ell us imposarà.....
Que ridícul que és aquell que ho accepta amb el cap cot i actitud reverencial.
Joni
31/08/2012
08:06
Que els catalans som uns figots a l'hora d'actuar és veritat. Ens cal més contundència. Però el que dius de l'Estatut de 2006 no tens raó. Va ser una humiliació pel país (dues vegades escapçat, primer per les corts espanyoles i després pel Tribunal Constitucional). Pel que fa el finançament, és una veritat empírica que és un expoli encobert. Només cal veure que els dos territoris amb concert econòmic (País Basc i Navarra)són els que tenen l'atur més baix de l'estat i dues de les tres comunitats rescatades (Catalunya i País Valencià) són teòricament riques. L'exemple de Sant Pere i Sant Pau no serveix perquè aquest barri aporta menys del que rep. I que ningú se m'escandalitzi.
Carlos López
31/08/2012
10:45
A l'Artur Nadal: Ni els catalans SÓN ridículs, ni per descomptat no ho SÓN els andalusos, extremenys, negres o jueus. Però sí crec que podem dir que els catalans SOM ridículs. La primera persona elimina qualsevol matís de xenofòbia o racisme. La primera persona significa autocrítica, llibertat de pensament, provocació. Totes elles coses sanes i a més imprescindibles en la societat demoliberal que tu i jo defensem. En el que discrepem és en que tu ets catalanista i jo no, no en altres coses fonamentals que tu insinues. Salutacions.
banalitat
31/08/2012
13:27
encara raonant amb fal.làcies. la primera persona no elimina res, l'única funció que té és la de ser un tentatiu d'emmascarament de la seva ràbia irracional envers un tipus de catalanitat que vosté no aprova,amagant-se amb aquest pobre argument.pensa que pel fet de ficar el verb SOM la gent no veu el seu atac, o queda inmunitzat del menyspreu que es despren de les seves paraules?com un cap quan despatxa un empleat a la veu de "señor Martínez, "vamos" a tener que irnos de la empresa", o "señor Gutiérrez, ya no "somos" lo que éramos eh? me temo que tendremos que prescindir de sus servicios.
quins arguments de sucre. i després acusen als d'esquerres de ser banals.uf,com ens hem de veure!
banalitat II
31/08/2012
13:30
per cert, jo soc català, no em sento ridícul i en tot cas no serà pas vosté qui tingui l'autoritat de sentenciar amb el títol del seu panfletillo la condició de tot un poble. si vosté es sent ridícul i català (aixó segon ho dubto molt) faci el favor d'escriure per vosté sense fotre al sac a la resta. al menys aquest exercicí li farà bé per alleugerir la seva injustificada presunció.
Carlos López
31/08/2012
18:22
a banalitat: Tranquil, home. És sa riure's d'un mateix. Tots hem fet el ridícul algun cop (fins i tot els catalans!), i no passa res, la vida continua.
JA!
31/08/2012
19:09
L'actuació de la generalitat treient pit al demanar un crèdit és igual de ridícula que la de Rajoy o De Guindos parlant del no-rescat del sistema bancari español(que curiós, no he llegit cap article seu dient els españols som ridículs en relació a aquest fet), com pot veure fer el ridícul no és patrimoni exclusiu dels catalans.
banalitat III
31/08/2012
23:35
Tot aixó està molt bé, però no em contra-argumenta el seu fracassat intent de justificar verbalment les seves agressions anti-catalanes(que no anti-catalanistes).fer el ridícul no és patrimoni exclusiu dels catalans, pero al senyor López se li dona molt bé.
Artur
01/09/2012
03:05
Benvolgut Carles,
Segueixo insistint en que algunes generalitzacions no fan més que enfosquir i, de forma demagògica, enterbolir conceptes i situacions que des d'una òptica de societat oberta no haurien de ser conflictives ni dissonants. Val a dir que encara que afegeixis el mot "SOM", el fet no justifica la generalització. Un negre, per molt que utilitzi la primera persona del plural, no condiciona la veracitat de la seva afirmació en el sentit de que ell pot dir que és estúpid o ridícul, però no pas tots els negres, encara que ho pensi. Podem dir que els alemanys són genocides? No tots ho foren i a tal fi hem de ser acurats en administrar veritat i mentida, i més des d'un diari digital.
Artur
01/09/2012
03:08
Si en un article, amic Carles, s'hagués dit que els espanyols sóm molt estúpids, quines serien les respostes a aquesta afirmació? El problema no és nedar o no contracorrent sinó ésser honest, independent i objectiu.
M A P
01/09/2012
11:04
Artur,
Completament d'acord. Par altra banda,
Això que dius de "administrar veritat i mentida", referit a "l'expoli fiscal" sona a veritable sarcasme en els temps que corren.
carles
01/09/2012
12:46
És la consigna que han rebut els PPeros,intentar rebatre l'espoli que pateix Catalunya per part de l'estat,portant-lo a nivell català.Que si Sabadell és espoliat per La Canonja...,etc.És a dir que admeten com a cert un dels pricipals arguments de l'independentisme..Això está molt bé :)
I a l'hora demostren la seva falta d'arguments.Ja veureu aviat a la Sánchez Camacho fent el mateix...

Salut i independència.
Carlos López
01/09/2012
14:05
Artur, crec que parles de demagògia molt impròpiament. Parlar de negres i jueus en un tema que no té res a veure amb aquests col·lectius, això és demagògia. Dir-li al públic coses que majoritàriament no li agradaran ni l'afalagaran (posem per exemple, que la majoria d'aturats no troben feina perquè no volen, que els catalans som ridículs, o que la gent és idiota), podrà ser equivocat, podran ser bestieses, però no és demagògia. La demagògia és buscar l'aplaudiment, buscar una complicitat fàcil i primària. Crec que se'm pot acusar de moltes cosas, excepte de demagògia, precisament.
M A P
01/09/2012
15:24
carles,
"l'espoli que pateix catalunya per part de l'estat" té el mateix fonament que els balanços bancaris de fa un o dos anys: pura ficció: al final han d'acabar en un rescat.
llarga vida i prosperitat.
Joni a MAP
01/09/2012
16:17
Sembla que t'alegris que Catalunya hagi hagut de demanar el rescat. Si vols fem un esforç i t'intentem explicar com funciona el finançament de les autonomies i perquè el País Basc i Navarra (totes dues amb concert econòmic) estan millor que nosaltres, doncs, sembla que no ho has entès massa. Salut i prosperitat.
banalitat IV
01/09/2012
16:20
no. la demagògia és argumentar amb fal.làcies fent inferències que no tenen cap mena de lògica mitjançant precisament aspectes relacionats amb judicis inmediats o populistes que apel.len als sentiments nacionalistes o hedonistes amb variants en funció de l'estracte social cap al que va adreçat el discurs, que és justament el que vosté fa en les seves apologies del mangoneig institucional.
M A P
01/09/2012
18:15
M A P a Joni a M A P,
I vostè, sembla que se n'alegra del rescat bancari
M A P a banalitat IV, rei.
No he entès res del que vostè diu, però me n'alegro molt de llegir posts d'algú que almenys té vocabulari i s'atreveix a usar la lògica com a suport argumental.
Per molts anys i tranquilitat
Joni a Map
02/09/2012
11:05
Sí, però no fugi d'estudi. Contesti'm si sap com funciona el finançament de les autonomies de règim comú. Potser coïncideixo amb vostè, vés per on, en què s'han de tancar "ambaixades" de la Generalitat i que el Tripartit es va passar de gastar, però el moll de l'os és que fiscalment Catalunya paga molt més del que rep de l'Estat en despesa. És més solidària que ningú i, a canvi, rep la xenofòbia de la majoria d'espanyols. I no. No m'alegro del rescat bancari.
M A P
02/09/2012
17:29
Joni,
Moltes gràcies per respondre. No tinc ni punyetera idea del règim fiscal ni del finançament de les CCAA. En això, coincideixo amb el 99,5% de la gent que, en canvi, no paren de parlar d 'espoli fiscal i tal.
Segurament, és cert que la diferència entre aportacions i percepcions és massa favorable a les primeres i estaria bé una certa aproximació (impossible una equivalència total, donada la diferència de PIB per càpita entre CCAA).
El que no trago gens, creguim, és la tabarra nacionalista d'eterna jeremiada i que no cerca resoldre problemes, sinó crear opinió social favorable a la seva preeminença política, en general per cert, menys que mediocre.
no som res
07/09/2012
15:41
Ridículs? no, desavinguts!
Txemari
08/05/2014
07:36
El sr.Pujol ya tuvo la oportunidad de pedir mismo trato cono Euskadi y Navarra pero NO,es mejor llorar y lllorar para tener siempre la misma excusa, osea que todos los politicos catalanes durante estos ultimos treinta años o.puntualizo alguno de ellos son o han sido tan ineptos de gobernar seis millones de catalanes o demasiado listos para robarnos que esto ya estalla y no queda que dar la coz con el tema de la independencia y lo mas triste que estan engañando al independentista de toda la vida(sr.Ernest Maragall como no tenia nada que rascar ya en el PSC se alia con ERC,claro sabe que van a ganar quiere colocarse)como este hay decenas de ejemplos