0 comentaris
17:43
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
El dissabte 14 de març, a les 20.30 h, visita Ecumènica i Concert de música religiosa Bizantina a la Catedral
  
Sa Excel•lència el Dr. Teodosie Petrescu, arquebisbe de Tomis, del Patriarcat de Bucarest i de la Metropolia Ortodoxa Romanesa de Muntènia i Dobrogea serà present a Tarragona els propers dies 14 i 15 de març en una visita de caràcter ecumènic, en el decurs de la qual aprofitarà l’avinentesa per venerar les relíquies dels sants màrtirs Fructuós, bisbe, i Auguri i Eulogi, diaques, dels quals recentment s’ha celebrat l’Any Jubilar.

El prelat ortodox tindrà una trobada ecumènica amb Mons. Jaume Pujol Balcells, arquebisbe metropolità de Tarragona i Primat, a la catedral a partir de 2/4 de 9 del vespre. L’Arquebisbe de Tomis anirà acompanyat a l’encontre per Sa Excel•lència Mons. Timotei Lauran, Bisbe d’Espanya i Portugal de la Metropolia Ortodoxa Romanesa d’Europa Occidental i Meridional, amb seu a Madrid, i pel Rvd. P. Basile Baltaretu, Rector de la parròquia de Sant Fructuós i de sant Calínic de Tarragona de la Metropolia Ortodoxa Romanesa d’Europa Occidental i Meridional.

Després de la trobada —oberta a tothom— hi haurà a la mateixa catedral un concert de música religiosa bizantina a càrrec del Grup vocal ortodox de l’Arquebisbat de Tomis.

El diumenge, dia 15, a les 11.00 del matí i a la parròquia de Sant Fructuós i de sant Calínic de Tarragona (Convent de les Oblates, al Portal del Carro, 13), l’arquebisbe Teodosie presidirà la Divina Litúrgia segons sant Basili el Gran, a la qual són convidats els fidels ortodoxos romanesos residents a la nostra ciutat, així com totes les persones de bona voluntat.

Per la tarda, a les 17.00 h i a la parròquia de la Immaculada (Avgda. dels Països Catalans, 105) de Reus, conferirà el sagrament de la Santa Unció, acte en el qual estarà acompanyat per preveres ortodoxos de Catalunya, Aragó i València.

L’arquebisbe Teodosie va néixer l’any 1955 a Georghiteni, es va doctorar en Teologia l’any 1999 i actualment és el degà-president de la Facultat de Teologia de Contanza. En la seva condició d’arquebisbe de Tomis (el nom grec de l’actual ciutat de Constança) és el primer dels arquebisbes ortodoxos romanesos.

Cal recordar que Tomis (Constança) és una ciutat romanesa d’uns 350.000 habitants, a la vora de la mar Negra, amb el port més important del país i un gran centre industrial.

El diumenge dia 15 (a les 13,30 a Tarragona i a les 19.00 h a Reus) l’alt eclesiàstic ortodox atendrà els mijans de comunicació social que ho desitgin.
Redacció TT - 12/03/2009 - 17:43h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.