0 comentaris
13:08
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
L’exposició sobre els 25 anys dels Mossos d’Esquadra ha rebut més de 4.400 visitants durant la seva estada a Tarragona i al gener es desplaçarà a Valls
L’exposició fa un recorregut per la història dels Mossos d’Esquadra
  
Més de 4.400 persones han visitat l’exposició itinerant commemorativa dels 25 anys dels Mossos d’Esquadra durant la seva estada a Tarragona, on divendres de la setmana passada va tancar les seves portes per traslladar-se a principis d'any a la ciutat de Valls (Alt Camp).

L’exposició, ubicada a la Rambla Nova, ha estat oberta gratuïtament al públic de 10 a 20 hores cada dia del 14 al 23 de novembre i al gener viatjarà a la capital de l'Alt Camp, on obrirà al públic el dissabte 10 de gener.

L’exposició, que explica la història dels Mossos d’Esquadra, també ha estat a Reus i Tortosa, dues de les capitals on la policia catalana s'ha desplegat el passat 1 de novembre.

L’exposició posa de manifest la feina important que fan els mossos d’esquadra per garantir la convivència pacífica i democràtica i per a la tranquil•litat de la gent amb una feina de grans dimensions, com ho indica el fet que cada any reben 1,8 milions de trucades, atenen 30.000 accidents de trànsit, gestionen diàriament més de 1.600 incidències ciutadanes i reben una mitjana de 261 avisos d’alarmes cada dia.

La mostra explica també els antecedents històrics dels Mossos d’Esquadra; fa un repàs de la seva evolució fins a l’actualitat (explicant el seu creixement, estructuració, els serveis que presta a la societat, les diferents unitats operatives); dedica una atenció especial al període d’implantació territorial i, més concretament, a l‘última fase, que es durà a terme el proper 1 de novembre i exposa també els reptes de futur del Cos.

Així, el contingut de la mostra esta dividit en tres espais:

1. Els antecedents històrics dels Mossos des dels seus orígens fins al 1982, quan va deixar de dependre de la Diputació de Barcelona.
2. La creació del cos (1983) i el seu desplegament territorial (1994-2008), les competències de trànsit, i el final del desplegament al Camp de Tarragona i a les Terres de l’Ebre (novembre 2008).
3. Els nous reptes de futur d’un cos consolidat, modern i eficaç.
L’exposició, que s’ha muntat dins una carpa de 100 m2, inclou un audiovisual i un mapa de Catalunya interactiu amb totes les comissaries i és accessible a les persones amb discapacitats visuals i auditives.

Des de la seva inauguració a Barcelona el passat 3 d'octubre, i durant la seva estada a Reus, Tortosa i Tarragona, ja són més de 13.500 les persones que l'han visitada. Després d’exhibir-se a Tarragona i Valls, l'exposició serà itinerant per altres ciutats catalanes fins el mes d’abril de l’any vinent.
Redacció TT - 30/11/2008 - 13:08h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.