0 comentaris
17:33
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
Més de 500 figures de Pessebre al Pati del Palau de la Diputació de Tarragona
La mostra “Dos segles de figures de pessebre” es podrà visitar fins al proper 19 de gener de 2009
  
El Palau de la Diputació de Tarragona acollirà fins al proper 19 de gener l'exposició 'Dos segles de figures de pessebre', de l'Associació Pessebrista de Tarragona. Aquesta mostra de naixements s’ha inaugurat aquesta tarda en un acte presidit per Albert Vallvé, president de la Diputació de Tarragona que ha comptat amb la presència del president de l’Associació, Eugeni Bosch; de la regidora de l’Ajuntament de Tarragona, Carme Crespo i de l’escultor i comissari de l’exposició, Joan Serramià. L’acte d’inauguració ha servit també per commemorar el 80è aniversari de l'entitat.

Els visitants que durant aquestes Festes de Nadal s’atansin a la Diputació de Tarragona per conèixer l’exposició 'Dos segles de figures de pessebre' podran contemplar, a través d’un total de 18 vitrines, més de 500 imatges on hi ha representats no només els principals escultors de figures de pessebre catalans des de fa 200 anys fins a l’actualitat, sinó també els nuclis pessebristes més importants de la mediterrània, tals com Nàpols, Sicília, Mallorca o Provença, entre d’altres.

L’exposició, que vol mostrar el valor tant del “pessebre popular” com del “pessebre d’elit”, inclou imatges valuoses que han estat elaborades per prestigiosos escultors com Ramon Amadeu o el mateix comissari de l’exposició, Joan Serramià. Les escultures formen part, majoritàriament, de col•leccions particulars del Camp de Tarragona que han estat cedides per tal de commemorar el 80è aniversari de l’Associació Pessebrista de Tarragona.

Al llarg de la seva història, l'Associació Pessebrista de Tarragona ha organitzat multitud d’iniciatives; tanmateix, n'hi ha una que no ha faltat mai, és el concurs de pessebres que cada Nadal premia els millors treballs realitzats. L'entitat, que actualment compta amb 130 socis, té com a activitat principal el muntatge d'una exposició de figures i diorames a la seva seu social.

L’exposició “Dos Segles de pessebres” forma part d’un total de 8 mostres simultànies que l’Associació Pessebrista de Tarragona durà a terme durant les festes nadalenques, i que són les següents:

- Fins a l’1 de febrer del 2009, a la casa Castellarnau: “Retrospectiva de diorames de l’Associació Pessebrista de Tarragona”.

- Des del 5 de desembre de 2008 fins a l’1 de febrer de 2009, al Local que l’Associació Pessebrista de Tarragona té ubicat al carrer Girona: “Exposició de diorames”, amb figures de l’escultor Daniel José.

- Des del 5 de desembre de 2008 fins a l’1 de febrer de 2009, a les Voltes del Circ i el Pretori: “La biennal del pessebre català”.

- Des del 5 de desembre de 2008 fins a l’1 de febrer de 2009, a la Casa Canals: “Diorames bíblics”, d’Antoni Sans.

- Des del 5 de desembre de 2008 fins a l’1 de febrer de 2009, a la seu dels Xiquets de Tarragona: “Pessebre dels Xiquets de Tarragona”.

- Des del 20 desembre de 2008 fins a l’1 de febrer de 2009, al tinglado núm. 4 del Port: “Mostra de diorames i pessebres de la mediterrània”.

- Des del 24 de desembre de 2008 fins a l’1 de febrer de 2009, a La Catedral de Tarragona: “Pessebre de la catedral”.

Durant l’acte inaugural, el comissari de l’exposició, Joan Serramià, ha expressat que “aquesta exposició robarà el cor a la gent” i “ajudarà a entendre la fascinació que els membres de l’Associació sentim pel pessebre”.


Per la seva banda, el president de l’Associació Pessebrista de Tarragona, Eugeni Bosch, ha posat de manifest que “aquest és un dia de joia, ja que una exposició d’aquesta rellevància és molt difícil que es pugui tornar a realitzar a Tarragona”, doncs a la mateixa “hi figuren obres d’escultors recorreguts de tota la mediterrània i s’hi exposen obres procedents de Mallorca, Múrcia, Nàpols o Sicília”. Bosch ha manifestat que han volgut compartir aquesta celebració amb tots els membres de l’Associació, que gaudeix de 80 anys d’història”, una associació que ha col•laborat a que la tradició del pessebrisme passi de pares a fills. Eugeni Bosch ha subratllat que “avui, més que davant d’un pessebre, estem davant d’autèntiques obres d’art”.

Per la seva banda, la regidora de l’Ajuntament de Tarragona, Carme Crespo, ha qualificat aquesta exposició com “una autèntica meravella”, ja que mostra peces que són “autèntiques obres d’art i obres de col•leccionista”. Així mateix, ha ressaltat la tasca que porta a terme Eugeni Bosch al front de l’Associació Pessebrista de Tarragona.

A clos l’acte el vicepresident de la Diputació, Albert Vallvé, que en el seu parlament ha assenyalat que “Tarragona, aquest any, viu d’una manera molt especial el Nadal”, posant de relleu, en aquest sentit, les exposicions de Pessebres que aquest any organitzen diferents entitats en diversos punts de la ciutat. Per Albert Vallvé, és evident que existeix una voluntat de continuar “amb la tradició secular i cristiana del pessebre”, i ha encoratjat a l’Associació Pessebrista a “continuar difonent l’amor per aquesta tradició”, que es manté viva en el transcurs dels anys.
Redacció TT - 30/11/2008 - 17:33h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.