0 comentaris
11:00
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
Fotografia i territori centren una MASTERCLASS a l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tarragona
El fotògraf Jordi Bernadó impartirà les classes del curs, titulat Territoris, ciutats, senyores i Supermans. La inscripció cal fer-la abans del 14 d’abril
  
L’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tarragona (EADT) convoca un curs adreçat a fotògrafs professionals i estudiants amb experiència en la fotografia del territori (fotografia de tema paisatgístic, urbanístic, d’arquitectura). Les classes, que impartirà el reconegut fotògraf Jordi Bernadó, tindran lloc de l’11 al 14 de maig de 2009, coincidint amb el certamen fotogràfic SCAN 09 que, des del 7 de maig, tornarà a fer de la ciutat de Tarragona un referent internacional en creació fotogràfica. El curs de l’EADT s’insereix en una iniciativa europea d’intercanvi amb escoles de fotografia de Maó (Illes Balears) i de les ciutats franceses de Tolosa i Lectoure. Els interessats a participar en aquest curs tenen temps fins el 14 d’abril per presentar el seu portfoli de fotografies per optar a una de les quinze places d’aquest curs o masterclass.

El curs, que porta per títol Territoris, ciutats, senyores i supermans, tindrà lloc a les instal•lacions de l’EADT. L’activitat compta amb quinze places, set de les quals estan reservades a estudiants del centre educatiu organitzador. El curs, amb un cost de 180 euros, tindrà una orientació teòrico-pràctica i proposarà a cada participant desenvolupar un breu reportatge sobre el territori de Tarragona. La participació en el curs es farà prèvia selecció dels portfolis fotogràfics aportats pels candidats. Les sol•licituds i portfolis s’han de presentar a l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona, o al Registre General de la Diputació de Tarragona, abans del 14 d’abril de 2009. Les bases detallades de la convocatòria de places es poden consultar al web de l’EADT (http://www.dipta.cat/eadt/).

En funció de l’obtenció d’un Programa d’intercanvi cultural de la Unió Europea, es becarà un dels participants en el curs per realitzar un projecte fotogràfic en profunditat sobre un dels territoris que participen en aquest projecte conjunt: Tarragona, l’illa de Menorca o les ciutats franceses de Tolosa o Lectoure. Entre aquestes ciutats es vol crear una xarxa d’intercanvi d’exposicions i projectes fotogràfics sobre territori.

Jordi Bernadó
Jordi Bernadó (Lleida, 1966) destaca pels seus documents irònics sobre la ciutat, l’arquitectura i el paisatge contemporani. El fotògraf ha publicat més de vint llibres d’imatges (entre els que destaca Good News: always read the fine prints que va ser guanyador del premi LAUS 1999, i es va exposar també el 2001 a la seu de Tarragona del Col•legi d’Arquitectes de Catalunya). L’obra de Bernadó forma part de col•leccions d’art públiques i privades, entre les que destaca la Fundació Telefónica, la Fundació “la Caixa” i la Bibliothèque National de France. El 2008, la Fundació Caixa Tarragona va seleccionar aquest fotògraf per a l’exposició Tàrraco, mirada actual sobre el patrimoni romà de Tarragona a través de prestigiosos fotògrafs contemporanis.

L’EADT: deu anys d’estudis oficials de fotografia
La fotografia, des de la seva aparició al 1839, ha estat útil per a les més diverses finalitats: l’expressió artística, la documentació social o científica, o el reclam publicitari, entre molts d’altres. L’EADT des de fa deu anys imparteix estudis oficials de fotografia i permet als seus estudiants un domini professional dels estris i mitjans tècnics, així com dels diferents llenguatges i aplicacions de la imatge fotogràfica. Amb el pas dels anys, els professors de l’àrea de fotografia han vist que el conjunt dels treballs dels alumnes constitueixen un observatori privilegiat del territori de Tarragona. Molts treballs mostren els paisatges urbans, rurals i socials de les comarques de Tarragona, i els canvis que han sofert en la darrera dècada. Precisament, al tema de la fotografia i el territori es vol dedicar aquest curs d’alt nivell adreçat a fotògrafs professionals i també als estudiants de l’Escola.
Redacció TT - 25/03/2009 - 11:00h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.