Ja s’han iniciat les obres de restauració del Pont del Diable
El pressupost del projecte és de 2,5 MEUR i es preveu que estigui enllestit en 26 mesos un cop finalitzar l'aqúeducte tornarà a portar aigua
  
foto: Jaume Omella
Segons informa l’Ajuntament de Tarragona, els treballs per a dur a terme la restauració integral del Pont Diable ja han iniciat, des del passat mes de març s’ha netejat la vegetació, s’han posat tanques per tot el perímetre del pont, s’ha adequat per a fer viable i accessible amb l’inici de les obres i aquest dimecres, s’ha començat a col•locar la bastida de la meitat de l’aqüeducte.

Tal com ha explicat la tinent d’alcalde de Patrimoni, Rosa Rossell “finalment s’ha arribat a la solució de restaurar una meitat a banda i banda i després l’altra, fet no impedirà als turistes visitar i fotografiar el pont, sempre a través de les tanques de seguretat”. La tinent d’alcalde ha afegit, a més que “aquesta important rehabilitació representa deixar el Pont en condicions òptimes perquè pugui durar 2.000 anys més; ja que mai s’havia fet un condicionament d’aquestes característiques i s’engloba en tota l’actuació del recinte, com la neteja del bosc, la recuperació dels jardins romàntics i els treballs de l’Escola Puig i Valls”.

D’altra banda, l’arquitecte encarregat de fer el projecte de restauració, Joan Albert Adell, ha explicat que es farà un treball de restauració i paral•lelament un anàlisi per entendre com i quan es va construir. Segons Adell “no es farà res que no sigui estrictament necessari per a la restauració”, però el que sí que es farà, per a donar a conèixer quina era la funció dels aqüeductes romans, “és fer passar una làmina d’aigua continua, per poder visitar el pont tal i com funcionava, ja que és l’únic aqüeducte visitable a través del seu canal”.

Recordem que el pressupost del projecte és de 2,5 MEUR, finançat en un 75% pel Ministeri de Foment, l’1% Cultura i la resta, a càrrec de l’Ajuntament. El projecte estarà enllestit en 26 mesos. L’empresa encarregada de dur a terme l’obra és Estudio Método de la Restauración, S.L.
Redacció TT - 20/05/2009 - 16:35h
jo
21/05/2009
08:40
I no es podrien gastar aquets diners en coses mes efectives per la ciutadania, com l'anclatge del balcó del Meditterrà, algun dia tindrem un disgust, jo ja no mi arrepenjo.
LLuc
20/05/2009
20:36
amb un retard considerable però benvingudes.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.